2022. augusztus 11. - Tiborc, Zsuzsanna
EUR : 401.29
USD : 392.54
Időjárás ikon28°18°

Brutális vihar tarolta le Kaposvárt

Az első helyszíni jelentések szerint a vihar okozta károk nagysága a többmilliárdos nagyságrendet is elérheti.Ötmillió forintos gyorssegítséget ajánl fel a vihar sújtotta Kaposvárnak és országos adománygyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet.

A szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, szerdán kora este hatalmas vihar pusztított Kaposváron. A hirtelen lezúdult, jelentős mennyiségű eső és a dió, sőt néhol ököl nagyságú jégdarabok sok épületben és autóban okoztak jelentős károkat. A viharos erősségű szél fákat csavart ki, háztetőket bontott meg.

Az első helyszíni jelentések szerint a vihar okozta károk nagysága a többmilliárdos nagyságrendet is elérheti 

-  tették hozzá.

A közlemény szerint az Ökumenikus Segélyszervezet ötmillió forintos azonnali gyorssegítséget ajánlott fel, helyi intézménye pedig a szervezet humanitárius szakértőivel megerősítve megkezdi a segítségnyújtást. A www.segelyszervezet.hu honlapon, illetve a 11705008-20464565 számlaszámán "Kaposvár" cél megjelöléssel országos adománygyűjtést indítottak a károsultak támogatására.

A szervezet 2017 óta működtet szociális és fejlesztő központot Kaposváron, Biztos Kezdet gyermekháza a legszegényebb helyi kisgyermekek felzárkózását segíti - ismertették.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató