2022. szeptember 29. - Mihály
EUR : 411.26
USD : 430.37
Időjárás ikon15°11°

Egy nap, két ítélet: Márki-Zayt másodszor is bűnösnek mondta ki a bíróság

A Békéscsabai Járásbíróság csütörtökön délután újabb rágalmazási büntetőügyben marasztalta el Hódmezővásárhely polgármesterét. Egy nap alatt kétszer mondták ki, hogy Márki-Zay Péter bűnös.

Egy nap alatt kétszer is bűnösnek mondta ki Márki-Zay Pétert a Békéscsabai Járásbíróság. Csütörtökön délután abban a büntetőügyben hoztak elsőfokú – nem jogerős – ítéletet, melyet Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselő indított ellene rágalmazás vádjával, miután a vásárhelyi politikus korábban – nem egy alkalommal – azt állította róla: „Zuschlaggal együtt volt vádlott”.

A bíróság kimondta: ezzel a valótlan tényállítással Márki-Zay elkövette a folytatólagosan, nagy nyilvánosság előtt történő rágalmazás bűncselekményét, s csorbította a sértett becsületét. Ezért 400 ezer forintospénzbüntetéssel sújtották. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye van.

Délelőtt egy másik büntetőügyben is bűnösnek találta a polgármestert a Békéscsabai Járásbíróság. Abban az eljárásban – melyet ugyancsak Szabó indított ellene – folytatólagosan, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt szintén 400 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte első fokon a bíróság.

Márki-Zay Péter vádlottként nem jelent meg csütörtökön a bíróságon, információink szerint lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Mint korábban többször megírtuk: aligha van még egy olyan politikus Magyarországon, akit annyiszor marasztaltak már el jogerősen különböző büntetőügyekben, mint Márki-Zay Pétert. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjét eddig három alkalommal, jogerősen rágalmazás vétsége miatt, vagyis azért, mert másokról hazudozott, lejáratott másokat, megsértette a jóhírnevüket.

Csütörtökön pedig újabb két büntetőügyben mondták ki – egyelőre első fokon – bűnösnek - írja a HírTV.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató