2022. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 398.74
USD : 381.24
Időjárás ikon33°19°

Románia: ellopták a fatolvajok megfigyelésére használt kamerákat

A történtek ellenére új térfigyelő kamerákat fognak felszerelni...

Romániában ellopták a fatolvajok megfigyelésére használt kamerákat. A Maszol számolt be arról, hogy a Maros Megyei Erdészeti Hivatal a hétvégén pótolta azt a három megfigyelőkamerát, amelyet még a múlt héten loptak el. A kamerákat álarcos tolvajok távolították el, felmászva a magasfeszültségű oszlopokra, ahová az eszközöket szerelték.

A Maros Megyei Erdészeti Igazgatósága vezetője, Ilie Corvig elmondta, hogy

többször is történt már ilyen, két esetben pedig az elkövetők lefestették a kamerákat.

„Tizenkét erdei utat figyelünk, tizenkét újonnan felszerelt térfigyelő kamerával, az eszközökből kettő a korábbi években volt felszerelve. Eddig öt lopás vagy más típusú rongálás történt. Szalárdban elloptak egy térfigyelő kamerát, Jódtelepen először festéket öntöttek a kamerákra, utána ellopták ezeket, és ugyanez történt Alsófancsalon is. A rendőrség nehezen tud segíteni, mert az elkövetők nagyon ügyesen, szisztematikusan lopnak és rongálnak, többek között maszkot, kesztyűt viselnek, így ujjlenyomatot sem hagynak” – részletezte Ilie Covrig.

A helyi polgármester szerint a környéken gyakoriak a lopások, az elkövetők közül a legtöbben szociálisan hátrányos helyzetűek, és vagy értékesíteni akarják a lopott kamerákat, vagy az vezérli őket, hogy lopás esetén ne tudják őket beazonosítani. Hozzátette azért, hogy fontos lenne kicserélni a nagy teljesítményű kamerákat is a településen, mivel már több mint 15 évesek és a felbontásuk sem a legjobb, ezért egy esetleges beazonosítás is nehézkes.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató