2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

UEFA-vezető az orosz focistákról: "ők a konfliktus járulékos áldozatai lettek"

Tombol a ruszofóbia...

Az orosz-ukrán konfliktus miatt kell bűnhődniük az orosz embereknek, a sportolóknak, a művészeknek, a színészeknek és mindenkinek a rasszista Nyugat szerint.

Most az UEFA egyik prominense rúgott bele az orosz focistákba.

 Az Európai Labdarúgó Szövetségének (UEFA) vezetője, Alexander Čeferin nem bízik abban, hogy az orosz klubok egyhamar visszatérhetnek az európai kupákba.

Az UEFA végrehajtó bizottsága május elején az ukrajnai események miatt az összes orosz klubot és a válogatottat felfüggesztette a 2022/23-as szezonra a szervezet égisze alatt zajló nemzetközi tornákon való részvételből. Az ítélet miatt az orosz klubok nem vehetnek részt az európai kupákban, az orosz válogatottat pedig kizárták az új Nemzetek Ligájából.

"Mindannyian alábecsültük a helyzetet az előző hónapokban. Amikor az egész elkezdődött, azt hittük, hogy néhány hétig fog tartani. Így most nehéz találgatni, hogy mi fog történni. Még semmit sem lehet mondani. Nem vagyok benne biztos, hogy az orosz klubok hamarosan újra játszhatnak (az európai kupákban), de mi mindent megteszünk azért, hogy az ukrán klubok játszhassanak"

- idézte Ceferint a Sky Sport Italia.

"Már többször elmondtam, hogy nagyon sajnálom az összes ukrán és orosz sportolót, mert - ez különösen az orosz játékosokat érinti - ők a konfliktus járulékos áldozatai lettek" - tette hozzá Ceferin.

Március elején az UEFA és a FIFA közös ítéletet hozott Oroszország nemzetközi versenyekből való kizárásáról, amelynek következtében az orosz válogatottat kizárták a katari világbajnokság selejtezőiből, a Szpartak Moszkva pedig elvesztette az Európa Liga nyolcaddöntőjében való szereplés lehetőségét.

Az UEFA és a FIFA valamennyi ítéletét megtámadta az orosz fél a lausanne-i Sportdöntőbíróságon (CAS), és ezek az ügyek még mindig folyamatban vannak. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató