2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Berlini ukrán nagykövet: Németország cserbenhagyta Ukrajnát!

Andrij Melnyknek nem tetszett Olaf Scholz davosi beszéde.

Ahogy arról már beszámoltunk, a berlini ukrán követ korábban „sértődött májas hurkának” nevezte a német kancellárt. Úgy néz ki, hogy Andrij Melnyk továbbra is hasonló modorban kommunikál Németországgal. Ezúttal azt kifogásolta, hogy a német kancellár a Davosi Világgazdasági Fórumon elmondott beszédében figyelmen kívül hagyta az ukrán érdekeket, és ezáltal cserben hagyta az országot – írja az Infostart.

Kijev azt remélte, hogy Németország kancellárja egyértelműen utal arra, kormánya milyen konkrét lépésekkel kívánja támogatni Ukrajnát – fogalmazott a nagykövet. Nehezményezte továbbá, hogy nem tett említést az Ukrajna által kért nehézfegyverek haladéktalan szállításáról, ami szerinte nélkülözhetetlen lenne a Donyec-medencei orosz offenzíva visszaveréséhez

Melnyknek az sem tetszett, hogy Ukrajna remélt uniós csatlakozásával kapcsolatban sem hangzott el semmifajta biztató jelzés a kancellár részéről. 

 

Ehhez minden bizonnyal hiányzik a vezetői képesség és a bátorság”

– jelentette ki.

A davosi Világgazdasági Fórumon egyébként arról beszélt Scholz, hogy Oroszország nem fogja megnyerni a háborút Ukrajnában, és a békefeltételeket nem diktálhatja majd Putyin. Emellett hangsúlyozta, hogy Ukrajna teljes lerohanása még távolabbinak tűnik, mint az offenzíva kezdetén, és ennek az a magyarázata, hogy az ukrán erők kellő hatékonysággal tudtak ellenállni, valamint Kijev nyugati szövetségesei példa nélküli büntetőintézkedésekkel sújtották Oroszországot, és támogatták Ukrajnát katonailag is.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató