2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Jakab Péter üvöltött: Ez egy puccs ellenem!

A sokak szerint végnapjait élő Jobbikban többen is fellázadtak az egyre mélyebbre süllyedő Jakab Péter és kabinetfőnöke, Molnár Enikő erőszakos módszerei miatt. A pártelnök már nyíltan kimondta, hogy puccsot készítenek elő ellene, sőt minden esetre készen már írásban is megfogalmazta a lemondását - írja a Metropol.

A lap úgy tudja, hogy a frakcióvezetésről is le akarják mondatni a pártelnököt, aki azzal fenyegetőzik, hogy lemond és „kiül a függetlenek közé”.



A Jakab Péterrel szembefordulók elszántságát nyilvánvalóan fokozza a DK fasiszta tagozatának szexbotránya, amire Jakab Péter és élettársa, Molnár Enikő nem hajlandók semmiféle érdemi módon reagálni. A párt belső ügyeit jól ismerők szerint ennek az az oka, hogy a feltételezett elkövető hozta létre azokat a fantom alapszervezeteket, amelyek révén újra megválasztották Jakabot. Vagyis a pártelnök, ahogy a Metropol egyik jobbikos forrása fogalmazott, valójában a „szexbotrány és egy választási csalás rabja”

Néhány napja a legutóbbi elnökségi ülésen a puccsisták már egyértelműen szembefordultak Jakab Péterrel. A közvetlen kiváltó ok az volt, hogy Molnár Enikő önkényesen eldöntötte, hogy kirúgja Béres Ferenc Attilát a Jobbik kommunikációs igazgatóját, a Zsúrpubi főszerkesztőjét. Méghozzá azért, hogy ezt a pozíciót is magának szerezhesse meg, egyedül ő intézhesse a párt kommunikációját - állítja a portál.

Amikor ez ellen az elnökség több tagja is tiltakozott, Jakab élettársa kijelentette, hogy neki ehhez is joga van. Indoklásként egy olyan Szervezeti és Működési Szabályzatot vett elő, amit állítólag még a korábbi elnökség szavazott meg, széles körű felhatalmazást adva a kabinetfőnöknek. Ezután robbant ki az a botrány, amit Jakab Péter később tudatos puccsnak minősített. A hírek alapján ugyanis elnökség több tagja ugyanis a Szabályzat azonnali megváltoztatását, Molnár Enikő háttérbe szorítását kezdeményezte.

Az információk szerint a puccsisták élére Jakab Péter megdöbbenésére az a Potocskáné Kőrösi Anita állt

, akit eddig a szövetségesének hitt. Mindez azért jelent egyértelműen fordulópontot, mert Potocskáné Jakab Péter elnökhelyettese, akit 88 százalékos többséggel választott meg a tagság. Jakabot az is kiakasztotta, hogy az elnökségből Potocskánéhoz csatlakozott Ander Balázs, Dudás Róbert és Magyar Zoltán alelnökök, így pedig már többségben voltak.

Jakab Péter ekkor már tudatos lázadást, sőt a Jobbik tudatos szétverését vetette az elnökség tagjainak a szemére. Potocskáné és társai ennek ellenére pontról, pontra haladva megváltoztatták a működési szabályzatot. Az indulatok olyannyira elszabadultak, hogy az elnökségi ülésről önkontrollját elvesztve, kiabálva kirohant Molnár Enikő, akit a párt informatikai vezetője Németh Zsolt is haladéktalanul követett - számolnak be a cikkben.

Jakab Péter egy ideig mereven maga elé bámulva a helyén maradt, majd

„Ez egy puccs ellenem!”

felkiáltással kirohant a teremből.

A Metropol szerint ekkor Potocskáné Szabó Gábor választmányi elnökre nézett és azt mondta:

„Gyurcsány perceken belül meg fogja tudni, hogy mi zajlik itt.”

Az elnökségi ülés a botrányos kirohanások ellenére határozatképes maradt, Potocskáné elnökhelyettesként átvette a vezetést és pontról pontra haladva megváltoztatták a működési szabályzatot. Kifejezetten megtiltották, hogy ezután az elnökségi ülésen részt vehessen Jakab élettársa és annak legfőbb szövetségese az informatikai igazgató - ismertették az állítólagos történéseket a források.

A lap információ szerint ezután megtárgyalták annak lehetőségét is, hogyan lehet Jakab Pétert eltávolítani a parlamenti frakció éléről. Telefonon elérték Potocskánét a „puccsisták” vezetőjét, aki azonban nem kívánt nyilatkozni a fejleményekről.

(Magyar Hírlap)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató