2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Letiltotta az Instagram a szélsőséges liberális eseteket gyűjtő oldalt

A fiók – amelynek mintegy 170 ezer követője volt – elsősorban az óvodákban és az iskolákban terjesztett szélsőséges LMBTQ-propagandáról tett közzé leleplező videókat.

Letiltotta a Libs of TikTok, azaz a TikTok liberálisai nevű oldalt csütörtökön az Instagram – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.A közösség erről Twitter-oldalán számolt be.

Az Instagram a tiltást mindössze annyival indokolta, hogy az oldal „megsértette a közösségi normákat”. A Libs of TikTok Instagram-oldalt mintegy 170 ezren követték. Twitter-fiókjának ennél is több, nagyjából 1,2 millió követője van – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az oldal főként az amerikai iskolákban és óvodákban dúló, és sokszor a tanárok által terjesztett szélsőséges LMBTQ-propagandáról tesz ki ritkán látható felvételeket.A Libs of TikTok által közzétett tartalmak alapján a V4NA nemzetközi hírügynökség is beszámolt már többek között arról, hogy egy magát „genderfluid boszorkányként” azonosító tanárnő azzal hencegett, hogy óvodáskorú gyerekeket oktat a szexualitásról és a nemi identitásról. Írt a V4NA nemzetközi hírügynökség arról is, ahogy drag queenek tanították az iskolásokat a „drag művészetre” egy kaliforniai iskolában, vagy épp arról, ahogy az egyik washingtoni oktatási intézmény BLM-molinókkal vonultatta fel az óvodásokat.

Az oldal egyébként 2020 novembere óta üzemel. Amerikában igazán április közepén vált széles körben ismertté, amikor az LMBTQ-közösséget pártoló újságírónő, Taylor Lorenz írt egy cikket az oldalról, és felfedte az oldal kezelőjének kilétét.

A fióknak 30 napja van arra, hogy fellebbezzen az Instagram döntése ellen. Ha a közösségi oldal a fellebbezésnek helytad, akkor a fiókot visszaállíthatják.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató