2022. július 02. - Ottó
EUR : 398.74
USD : 381.24
Időjárás ikon31°18°

Spanyolország is korlátozza a légkondicionálást a középületekben

Spanyolország ösztönözni fogja a köztisztviselők távmunkáját, és korlátozni fogja a légkondicionálást a középületekben az energiafogyasztás csökkentése érdekében, Brüsszel azon erőfeszítéseinek részeként, hogy megszüntesse Európa orosz gáztól függőségét - derült ki egy csütörtökön megjelent dokumentumból.

A hivatalos közlönyben közzétett energiahatékonysági terv szerint a légkondicionáló termosztátokat nem szabad 27 Celsius-fok alá állítani, hogy az irodák hűtése kevesebb energiafelhasználással történjen.

Télen a fűtési hőmérsékleti szabályzót nem szabad 19 fok fölé állítani.

Ezeket az intézkedéseket mindig alkalmazzák, amikor csak műszakilag lehetséges - áll a szövegben, amelynek főbb vázlatait kedden mutatták be a madridi minisztertanács ülésén.

A terv, amelynek meghirdetett célja Spanyolország energiaszámlájának csökkentése, olyan intézkedéseket is tartalmaz, amelyek arra ösztönzik a köztisztviselőket, hogy tömegközlekedéssel járjanak munkába, valamint növeljék a távmunkát a közigazgatásban.

Az állami köztisztviselők három nap távmunkát végezhetnek minden két nap személyes munkavégzés után - fejtette ki María Jesús Montero Cuadrado pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy a terv keretében elfogadott intézkedések azonnal alkalmazandók lesznek.

Május közepén az Európai Bizottság az ukrajnai háborúra válaszul 210 milliárd eurós tervet terjesztett elő a megújuló energiák fellendítésére és jelentős energia-megtakarításokra, hogy a lehető leggyorsabban függetlenítse a tagországokat az orosz gázimporttól.

Ezen erőfeszítések részeként több tagállam már bejelentette a középületeket érintő intézkedéseket, így például Olaszország, amely az iskolákban és a közigazgatásban a fűtés csökkentését és a légkondicionálás mérséklését is tervezi.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató