2022. június 27. - László
EUR : 400.8
USD : 380.12
Időjárás ikon33°19°

Ukrán béketárgyaló: nincs alku Oroszországgal, a végső győzelemig harcolunk

Az orosz előrenyomulás ellenére a Donbasszban, Mihail Podoljak ukrán elnöki tanácsadó és béketárgyaló szombaton kijelentette, hogy Kijev nem fog megállapodásra törekedni Moszkvával. Kijelentése ellentmond Volodimir Zelenszkij elnök korábbi diplomáciai megnyilvánulásaival.

“Bármilyen megállapodás Oroszországgal egy árva fillért sem ér” – írta Podoljak egy Telegram-posztban. “Oroszország bebizonyította, hogy egy barbár ország, amely veszélyezteti a világ biztonságát”.

“UKRAJNA A VÉGSŐ GYŐZELEMIG FOG HARCOLNI OROSZORSZÁGGAL” – FOLYTATTA, ÉS AZZAL ZÁRTA: “EGY BARBÁRT CSAK ERŐVEL LEHET MEGÁLLÍTANI”.

Podoljak vezette az ukrán küldöttséget az ukrajnai orosz katonai művelet első heteiben folytatott több sikertelen béketárgyalási forduló során. Most a Moszkvával folytatptt tárgyalások visszautasítása szöges ellentétben áll Volodimir Zelenszkij elnök e hét elején tett kijelentéseivel, miszerint “megpróbálhatjuk a diplomáciai utat választani”, amennyiben Vlagyimir Putyin orosz elnök hajlandó lenne közvetlenül tárgyalni.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szkeptikusan nyilatkozott Zelenszkij látszólagos diplomáciai pálfordulásáról.

“Az ukrán vezetés folyamatosan egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesz, ami lehetetlenné teszi, hogy teljes mértékben megértsük szándékait, és azt, hogy kész-e józan megközelítésre és a dolgok valós helyzetének elismerésére” – mondta Peszkov pénteken újságíróknak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató