2022. június 26. - János, Pál
EUR : 400.8
USD : 380.12
Időjárás ikon27°19°

A Dunába ugrott egy besörözött férfi, miközben menekült a rendőrök elől

Csütörtök este a III. kerületi rendőrök felfigyeltek egy autóra, ami nagy sebességgel, szabálytalanul kanyarodott le az Árpád-hídról. A sofőr láthatóan nehezen tartotta kocsiját az úton, de amint a rendőrök szirénázva utána fordultak, tovább gyorsított, és egy kereszteződésen piros lámpánál is áthajtott.

A Harrer Pál utcában egy parkolóban zsákutcába került, ezért az autót járó motorral hátrahagyva, futva menekült tovább. A nyomában lévő körzeti megbízottak már csak azt látták, hogy a férfi a Dunában az erős áramlattal küszködve átér a Hajógyári-szigetre, és kimászik a partra.

Ekkor már több rendőr kereste a 31 éves férfit, akire nemsokára egy bokor alá kuporodva találtak rá a szigeten. Végül mentőt hívtak hozzá, mert menekülés közben megsérült a bokája, és a folyóból kimászva le is horzsolta magát.Kiderült, hogy miért fogta menekülőre:

nem volt érvényes jogosítványa;
az alkoholszonda szerint ittas volt (saját bevallása alapján három sört ivott);
a biztonsági övet a sofőr a háta mögött bekapcsolva használhatta;
a kötelező biztosítással nem rendelkező, kopott abroncsokkal szerelt, biztonságos közlekedésre műszakilag alkalmatlan, nevére át nem írt kocsit pedig már korábban kivonták a forgalomból.

A férfi ellen ittas járművezetés miatt büntető-, a közlekedési szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárás indult, míg tilos jelzésen áthaladás és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírsággal sújtották. 

(Police.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató