2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Botrányos BL-döntő: vizsgálódik az UEFA

„A legrosszabb európai mérkőzés” amin valaha dolgoztak – így minősítette a Twitteren a tegnapi napon lezajlott BL-döntőt az aznapi felelős hatóság. Bár a jeggyel rendelkező szurkolók időben, akár két és fél órával a kezdőrúgás előtt a helyszínen voltak, többen kint rekedtek közülük.



Több mint fél órás késéssel kezdődött meg a szombati Bajnokok Ligája döntő a Liverpool és a Real Madrid között. A mainstream média elhallgatta a valódi okokat és azt hazudták, hogy közlekedési dugó alakult ki a stadion környékén, illetve emiatt sokan nenm tudtak bejutni a stadionba.

Valójában a brit drukkerek miatt alakult ki a káosz, akik jegy nélkül rohamozták meg a stadiont.

Videók itt!

Voltak olyan angol szurkolók, akiknek nem volt jegyük a meccsre, mégis megpróbáltak bejutni, vagy akár be is jutottak a stadionba. Az est végül 36 perces késéssel, és több, kint rekedt, jeggyel rendelkező drukkerrel kezdődött meg. A hatóságok szerint a szurkolók a körülményekhez képest jól viselkedtek, és a francia rendőrségnek „nehézségek nélkül” sikerül szétoszlatnia a tömeget.

Az UEFA azonban úgy tudja, a hatóságok könnygázt alkalmaztak ehhez. Kijelentették: „együtt éreznek” a lemaradt szurkolókkal, és a francia hatóságokkal együtt kivizsgálják az ügyet, amit a Liverpool csapata hivatalosan is kérvényezett.

A francia rendőrök még a szurkolóizónában is verték a drukkereket.



A csapatot „óriási csalódottsággal” töltötte el, hogy ilyen nehéz volt bejutni a szurkolóiknak a stadionba – írták a közleményükben a Vörösök, holott a saját szurkolóik okozták a bonyodalmakat.

„Ez az európai labdarúgás legnagyobb mérkőzése, és a szurkolóknak nem kellene olyanokat átélniük, amiknek ma este tanúi lehettünk. Hivatalosan is hivatalos vizsgálatot kértünk ezen elfogadhatatlan problémák okainak kivizsgálására” – jelentette a meccs vesztes csapata. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató