2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Ma választ elnököt a hazaáruló Momentum

Vasárnap tartja tisztújító kongresszusát a Momentum, a párt küldöttgyűlése elnököt és elnökséget választ. Az elmúlt hetekben mindössze a három elnökjelölt neve szivárgott ki, a párt tagjai igyekeznek belsős ügyként kezelni a tisztújítást, így a jelöltek programja sem ismert.

Szerintük messze nem lefutott a meccs, és háromesélyesnek tartják a versenyt. Várhatóan vasárnap késő délután lesz meg az eredmény.

Május elején derült ki, hogy a párt tavaly novemberben megválasztott elnöke, Donáth Anna nem indul újra az elnöki posztért. Facebook-oldalán jelentette be, hogy gyermeket vár, és mint fogalmazott, némi gondolkodás után arra jutott, hogy „az egyre erősebbé váló, nagy jövő előtt álló Momentum mindennapos elnöki feladatait” nem tudná felelősségteljesen úgy ellátni, hogy „közben az anyasággal egy rendkívül izgalmas, de rengeteg ismeretlen kihívással járó feladat elé” néz.

Elsőként a kamudiplomás Hajnal Miklós, a párt egyik elnökségi tagja jelentkezett be elnökjelöltnek. Pár nappal később Kerpel-Fronius Gábor budapesti főpolgármester-helyettes jelezte, hogy ő is versenybe száll az elnöki posztért. A harmadik elnökjelölt Gelencsér Ferenc, a párt egyik alapító tagja, aki 2019-ben önkormányzati képviselő és alpolgármester lett az I. kerületben. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató