2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Jakab kizáratja a Jobbikból Potocskánét és börtönbe juttatja

Vannak pillanatok, amikor egy pártelnöknek nagyon nehéz döntést kell hoznia. Potocskáné Kőrösi Anita az elmúlt években végzett gazdasági, szakmai munkájával kiérdemelte a feltétlen bizalmamat. Ezért jelöltem őt elnökhelyettesemnek a Jobbik tisztújításán.

Aztán történt valami. Nem tudom mi, csak azt, hogy a bizalmamat élvező ember hirtelen a távollétemben úgy dönt, elnöki jogkört ragad magához, semmibe veszi a törvényeket, és mint elefánt a porcelánboltban elkezd törni zúzni. Elnökhelyettesként többek között utasítja a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt. Kész, vége, nincs tovább. Vagy épp engem, mint frakcióvezetőt megkerülve utasítja a hivatalomat szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül.

Anita ismeri a törvényeket és a közgazdaságtant. Tudja, hogy egy párt elnökhelyettese, de még elnöke sem utasíthat semmire sem egy alapítványt. Még a párt alapítványát sem. Tiltja a törvény. És tudja azt is, ha egy pártalapítvány többet költ, mint amennyije van, csődbe megy.  És mégis figyelmen kívül hagyja mindezt. Törvényt is, közgazdaságtant is.

Hatalmi okokból? Anyagi okokból? Nem tudom.

A kérdés emberileg kínzó: hunyjak szemet felette? Engedjem el a fülem mellett, hogy az az ember, aki elnyerte a bizalmamat visszaél a hatalmával és csődbe vinné a Jobbik alapítványát? A döntés emberileg nehéz. A Jobbik elnökeként viszont könnyű. Nehéz, hisz azzal szemben kell fellépnem a Jobbik védelmében, akiben megbíztam emberként. És mégis könnyű, mert a Jobbik nem a Fidesz. Ha a Fidesz visszaélésivel, korrupciójával, hatalmi túlkapásaival szemben harcot hirdetünk, akkor magunk között sem tűrhetjük meg mindezt. Sőt! A korrupciónak, a visszaélésnek nincs színe. Akkor sem tűröm, ha fideszes az elkövető, de akkor sem, ha jobbikos. Sőt, akkor írtom csak igazán.

A Jobbik elnökeként csak egy helyes döntést hozhatok: a mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést teszek hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból. Az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékokat, dokumnetumokat a hatóság rendelkezésére bocsátom, a sajtónak a kérdésben nem nyilatkozom.

Rend a lelke mindennek!- írta Jakab a Facebookon.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató