2022. június 30. - Pál
EUR : 396.27
USD : 377.01
Időjárás ikon37°22°

Amerikai pénzügyminiszter: alábecsültem az ország inflációs problémáját

Az amerikai pénzügyminiszter Yellen elismerte, hogy alábecsülte az ország inflációs problémáját.

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter elismerte, hogy túl optimista volt az ország inflációjára vonatkozó előrejelzése.

Tavaly Yellen azt mondta, hogy az amerikai infláció csak "kis kockázatot" jelent. Idén márciusban az infláció 1981 óta nem látott rekordot ért el, 8,5%-ot. Áprilisban az árak növekedése 2021 augusztusa óta először lassult, éves szinten 8,3%-ra.

"Azt hiszem, tévedtem az infláció útját illetően... Mint korábban rámutattam, senki sem számított a gazdaságot ért jelentős megrázkódtatásokra, amelyek az energia- és élelmiszerárakat serkentették, sem az ellátási láncok megszakadására, amelyek olyan súlyosan érintették gazdaságunkat, amit akkor még nem értettem teljesen, de most már felismerjük"

- mondta a CNN Situation Rom című hírműsorában.Májusban Jerome Powell, az amerikai jegybank vezetője azt mondta, hogy a szabályozó hatóság kész "agresszívabb" lépéseket tenni, beleértve további kamatemeléseket is, az ország inflációjának csökkentése érdekében. Így kommentálta a kormány inflációt lassító intézkedéseit.

Biden viszont arról beszélt, hogy Putyin tehet az inflációról... 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató