2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Conor McGregor édesapja Zelenszkijnek: Ne vedd a pofádra a fiam nevét

Az MMA-harcos Conor McGregor édesapja kiosztotta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, mondván, hogy az maradjon a “saját háborújában”. Tony McGregor arra a hírre reagált, miszerint Zelenszkij azzal vádolta meg a fiát, hogy nem támogatja Kijevet az országa elleni orosz katonai offenzíva során.

“Zelenszkij, harcolj a saját háborúdban” – írta McGregor a közösségi médiában, ahogyan az ír sajtó idézi.

“És ne vedd a pofádra a fiam nevét többet - tette hozzá.

A kirohanás azután történt, hogy az ír média idézett egy politikust, aki azt állította, hogy az ukrán elnök bírálta Conor McGregort az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatos álláspontja miatt.

“Úgy érezte, hogy [McGregor] nem támogatja Ukrajnát” – mondta Mark Daly, az ír parlament felsőházának elnöke a múlt hónapban tett kijevi útja után az újságíróknak. “Ez az ember háborút vív, de tudja, mi folyik az egész világon, beleértve Írországot is” – tette hozzá.

A beszámolók szerint Zelenszkij azt mondta, hogy addig rajongott az ír MMA-harcosért, amíg a mosolygó McGregor nem pózolt egy közös fotón Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a 2018-as FIFA-világbajnokságon, amelyet Moszkvában rendeztek.

Az Irish Independent szerint Tony McGregor a beszámolóra reagálva megosztott egy 2019-es fotót, amelyen Zelenszkij egy nemzetközi csúcstalálkozón pózol Putyin, Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel akkori német kancellár mellett.

Zelenszkij nem kommentálta McGregor megjegyzéseit, de korábban megköszönte a nyugati hírességeknek, köztük Ed Sheeran és Paul McCartney zenészeknek, hogy támogatásukról biztosították Ukrajnát.

Conor McGregor 2018-ban “korunk egyik legnagyobb vezetőjeként” jellemezte Putyint, hozzátéve, hogy “megtiszteltetés számára, hogy egy ilyen mérföldkőnek számító eseményen” vehetett részt az orosz elnökkel, amikor az ország a világ legjobb labdarúgó-tornájának adott otthont.

A harcos azt is állította, hogy Putyinnak adta whiskymárkájának “legelső üvegét”.

Erről egy videó is felkerült akkor:

 

 

(Oroszhírek nyomán Vadhajtások)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató