2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

"Donbasz gyerekeinek a vére az amerikaiak kezén szárad" - aktivisták akcióztak Moszkvában az amerikai követségnél

Aktivisták üzentek az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége előtt egy transzparenssel a Donbaszban megölt gyerekekről.

Aktivisták egy csoportja szerda reggel folytatta akcióját az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége előtt, ahol az épület falai alatt egy transzparenst bontottak ki

"A donbászi gyerekek vére az amerikai hadsereg kezén szárad"

- felirattal.

Tegnap este az amerikai hadseregnek a donbászi gyerekek halálában játszott szerepét bemutató videót vetítettek az Egyesült Államok moszkvai diplomáciai képviseletének falára. Az aktivisták az akciót a nemzetközi gyermeknapra időzítették. Az előadás résztvevői kifejtették, hogy emlékeztetni akarják a nemzetközi közösséget arra, hogy az USA, amely évek óta támogatja az ukrán hatóságokat, teljes mértékben felelős a donbászi halott gyerekekért.

Közben Washington szerdán 700 millió dollár értékű új katonai segélyt kíván bejelenteni, amely HIMARS rakétarendszereket is tartalmaz. Korábban a Donyecki Népköztársaság tájékoztatási minisztériuma arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg 155 mm kaliberű amerikai M-777-es ágyúkból lövi Donyecket - írja a RIA Novosztyi.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató