2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Budapesten nem lehet Mandela emlékpark!

Pilhál Tamás írása a Magyar Nemzetből

A világ egy távoli pontján élt, fehérellenes, kommunista dél-afrikai elnök emlékét ápoljuk?

„Karácsony Gergely ötezer négyzetméteres emlékparkot alakíttatna ki a Gellért-hegy északi lejtőjén Nelson Mandela kultuszának ápolására. Hiszen kinek az emlékét ápoljuk mi, magyarok így 2022-ben, ha nem a világ egy távoli pontján élt, fehérellenes, kommunista dél-afrikai elnökét? Sőt, nem pusztán emlékpark létesül majd ottan, a hegyoldalban, hanem »új, krea­tív, zöld emlékmű«, tudniillik ez így sokkal jobban hangzik. És fontos mindent hülyén fölpántlikázni. (Például a gondozatlan, gazos közterületet méhlegelőnek becézni. Az alkalmatlan, anyámasszony katonája, minden bénázásáért másra mutogató, hiperpasszív, agresszív figurát pedig főpolgármesternek.)

Semmire sincs pénz, mert a kormány állítólag mindent elvon tőlük, ám erre azért mégis akad pár tíz milliócska. A főpolgármesteri hivatal minapi közleménye szerint a gyepes-fás területen létrehozott Nelson Mandela park lesz Budapest első állandó »land art« alkotása. (Hú, ez is olyan trendi meg haladó: »land art«!) E szabadtéri alkotás nem pusztán alkalmazkodik a környezetéhez, hanem szervesen magába olvasztja a természetet. »Az emlékpark a 2013-ban, 95 éves korában elhunyt Nelson Mandela életművének fő üzenetét idézi fel: a megbékélés és megbocsátás útját. Ahogy ő is, az emléket állítók is hisznek abban, hogy csak a sérelmeket hátrahagyó, bosszúra nem szomjazó, békében együtt élő társadalom tud épülni és a jövő felé tekinteni«– írják Karácsonyék.

Megbékélés és megbocsátás. Hát igen. Dél-Afrikában is majdnem ez történt az apartheid rendszer 1994-es lebontása és Mandela elnöki korszaka alatt, után. A feketeellenes elnyomást követte egy legalább annyira véres fehérellenes terroruralom, amely három évtizede tart, és amely – bár demokráciának nevezik – épp kiirtja, elüldözi, kifosztja a dél-afrikai fehéreket. Mindennaposak a fehér farmerek elleni támadások, bestiális gyilkosságok. Mára odáig jutottak, hogy az állam törvényesített erőszakkal akarja elkobozni a fehérek földjeit. Ez a Nobel-békedíjas Mandela öröksége. Azé a Mandeláé, akit a globalista tudatipar évtizedek óta az emberfajták egyenlőségéért küzdő békeharcosként próbál beállítani, valami jótét lélekként. Tény, hogy Mandela 27 évet töltött börtönben, amiért az apartheid elleni tiltakozás élére állt. Ám az is tény, hogy vezetésével egy olyan rendszer jött létre, amely a feketék helyett a fehéreket üldözi. Egy bűnözésbe fulladt, élhetetlen országot teremtett. Ezt ünnepeltetnék velünk Karácsonyék a »land art« emlékparkjukban. Agyrém!”

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató