2022. szeptember 29. - Mihály
EUR : 411.26
USD : 430.37
Időjárás ikon15°11°

Makizaj megnevezte ki a rasszista az ellenzékben: Gyurcsány

Újabb poszttal jelentkezett Facebook-oldalán Márki-Zay Péter azzal kapcsolatban, hogy a korábbi miniszterelnök-jelöltnek mi is lett volna a szándéka a védőnői ellátással. A 24.hu cikke szerint ugyanis Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter azért veszett össze, mert a hódmezővásárhelyi polgármester le akarta építeni a rendszert. Márki-Zay azonban tagad.

Ezt alátámasztandó több részletet is megosztott Facebook-oldalán az ellenzéki programtervezet vonatkozó részeiről. Ezek alapján csúsztatással vádolja Arató Gergelyt, aki korábban szintén megosztott egy részletet a dokumentumból, ám Márki-Zay Péter szerint azt csak kiragadták a kontextusból.

Ezek után kitér arra, hogy – állítása szerint – Gyurcsány Ferenc általánosságban ellenzett bármiféle program-módosítást, ahogy azt is elutasította, hogy roma politikus kerüljön az ellenzéki listára. „Gyurcsány elnök úr egy pártelnökin, sokunk előtt a leghatározottabban kijelentette, hogy nincs olyan roma, akit ő a DK listájára engedne, ellenezte a roma politikusok listára kerülését - majd másnap felhívott engem Kolompár Orbán, aki Gyurcsány elnök úrtól úgy értesült, hogy az elnök úr őt előterjesztette és azt én vétóztam meg” – írja Márki-Zay.

„A nehéz, küzdelmes, és igen, immár bukott, kudarcos kampányunk során még élt bennem a remény, hogy az ellenzéki pártok összefogásával egy remek programot fogunk végrehajtani”, ma azonban „azt látom, hogy egyes szövetségeseink soha nem akartak nyerni, és most is az én lejáratásom a legfontosabb nekik” – nehezményezi bejegyzése végén a hódmezővásárhelyi polgármester.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató