2023. április 01. - Hugó
EUR : 380.99
USD : 349.85
Időjárás ikon13°

Programajánló: Kárpátia - Magyarnak születtem film (Helyszínekkel)

Kárpátia - Magyarnak születtem

 

„Üzenem azoknak, akik nagyon-nagyon nem szeretik, hogy mi vagyunk, hogy még egy ideig itt leszünk és bosszantjuk őket. Teljes energiánkkal.“

 

(Petrás János)

A trianoni diktátum 102. évfordulója alkalmából az ország szinte valamennyi településén lesz megemlékezés. Mi most egy különleges, maradandó élményt kínáló programot ajánlunk a Vadhajtások olvasóinak figyelmébe.

2019-ben mutatták be először a méltán népszerű nemzeti rockot játszó zenekarról készült filmet, címe: Kárpátia - Magyarnak születtem.

A négy koncerten, megannyi helyszínen forgatott film stílusában és műfajában is rendhagyó: a dokumentum,- a portré,- és a koncertfilm elemeit ötvözve, a Kárpátia zenekar dalai által idézi fel a XX. századi magyar történelem néhány fontos epizódját, középpontjában, mondhatni természetesen a trianoni diktátumot és máig ható következményeit.

Miközben a zenekar valamennyi tagját megismerhetjük kicsit közelebbről, s láthatjuk: a dalok hitből születnek és a kárpátiás póló nem színpadi jelmez, megszólalnak a lemezeken közreműködő művészek, élsportolók, közéleti személyiségek, sőt: azt is megértjük, miért választja a magyar kultúrát egy walesi fiatalember, hogy mit kap tőlük közönségük, akivel a Kárpátia zenekar közösséget alkot.

Kuriózumnak számító archív felvételek, látványos animációs illusztrációk, dokumentarista klipek is egyedivé teszik az igazán lendületes, élményekben, hangulatokban gazdag filmet, melyet most újra láthatnak az érdeklődők.

A vetítések ingyenesek, időpontok:

2022. június 03.: Szentes, Kultik mozi (Nagy Ferenc u. 3.) 18.00 óra

2022. június 04.: Gönc, Rendezvényház (Kossuth u. 70.) 19.15 óra

2022. június 09.: II. Völgyfesztivál, Kosd 18.00 óra


Rendező-producer: Bicskei Éva

Gyártó: Szent László Király Alapítvány a Szellemi és Erkölcsi Megújulásért

Az alkotás Abádszalók Város Önkormányzata, Mátészalka Város Önkormányzata, Veresegyház Város Önkormányzata, Szekszárd MJV Önkormányzata, Budapest Kőbányai Önkormányzat, Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyarországi Filmszakmai Adókedvezmény támogatásával készült

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató