2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Szijjártó bejelentette: átment a hatodik szankciós csomag

A külügyminiszter szerint a kormány hosszú csatát vívott, de megérte.

Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldalán közzétett posztjában jelentette be, hogy „átment a hatodik brüsszeli szankciós csomag”.  A tárcavezető szerint a kormány egy hosszú csatát vívott, de ahogy fogalmazott: „megérte ellenállni a nyomásgyakorlásnak, megérte szembemenni a nemzeti érdekeink feladását követelő mainstreammel és megérte elviselni számos európai politikus és újságíró hazug vádjait”.

Szijjártó hangsúlyozta: a csővezetékes szállításnak adott szankciós mentességgel meg tudtuk védeni hazánk energiaellátásának biztonságát. „Ha nem harcoltunk volna, akkor ellehetetlenült volna Magyarország kőolajellátása és a gazdaság leállt volna” – fogalmazott.

Kirill pátriárka ügye elvi kérdés

Ahogy elsőként beszámoltunk róla, Magyarország nyomására

Kirill pátriárka nélkül fogadták el az Oroszország ellen kivetendő hatodik szankciós csomag beutazási tilalmakra vonatkozó részét.

Szijjártó ennek kapcsán azt írta: „Ez számunkra elvi kérdés volt, hiszen – a nemzeti érdekhez hasonlóan – a vallásszabadság érvényesüléséhez is ragaszkodunk. Belegondolni is rossz, hogy milyen folyamatokat indított volna el az egyik legjelentősebb európai keresztény egyház vezetőjének szankciós listára helyezése” – olvasható a bejegyzésben. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató