2023. október 02. - Petra
EUR : 391.25
USD : 368.76
Időjárás ikon23°

Újabb lövöldözés Amerikában: négy embert gyilkoltak meg egy kórházban

Alig több mint két hét alatt ez a harmadik, több áldozatot követelő lövöldözés az Egyesült Államokban.

Négy halálos áldozata van egy lövöldözésnek, amely amerikai idő szerint szerda délután az Oklahoma államban található Tulsa városában zajlott le egy kórházi épületben, a feltételezett elkövető is életét vesztette – jelentette be a helyi rendőrség.

Wendell Franklin, a tulsai rendőrkapitány a Twitteren azt írta, hogy kollégáit a helyi St. Francis Kórház közelében lévő egyik egészségügyi épületbe hívták, ahol a bejelentés szerint egy felfegyverzett férfi tartózkodott. A tulsai rendőrség szóvivője közleményében úgy fogalmazott, hogy „aktív lövöldözőről” volt szó. A sebesültek pontos számát egyelőre nem közölték.    A rendőrség valamivel este 6 óra előtt egy Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy a tisztek átkutatják az épület minden helyiségét, és ellenőrzik, hogy megszűnt-e minden „fenyegetés”.   

Richard Meulenberg, a helyi rendőrség századosa megerősítette hogy a lövöldöző is meghalt. Elmondása szerint az egészségügyi komplexum egy „katasztrófa helyszíne volt”, és

mire a rendőrök a helyszínre értek, az áldozatok közül „többen már halottak voltak”. 

A St. Francis Kórházat lezárták a kialakult helyzet miatt. A televíziótársaságok felvételein azt lehetett látni, hogy a mentők hordágyakon tolják ki az embereket az épületből. Az egészségügyi komplexum területén több tucat rendőrautót tartózkodott, a hatóságok leállították a környék forgalmát a vizsgálat idejére. A szerda esti sajtótájékoztatóján Eric Dalgleish rendőrfőkapitány-helyettes elmondta, hogy a rendőrök még lövéseket hallottak az épületben, amikor megérkeztek. Úgy tűnik, hogy a feltételezett elkövető saját kezével vetett véget életének, kézifegyver és puska is volt nála - tette hozzá.  Dalgleish arról is beszélt, hogy jelenlegi ismereteik szerint

az áldozatok között egészségügyi alkalmazottak és betegek is vannak.    

A Fehér Ház bejelentette, hogy Joe Biden amerikai elnököt tájékoztatták a lövöldözésről, és a kormány felajánlotta támogatását a helyi tisztviselőknek. Alig több mint két hét alatt ez a harmadik több áldozatot követelő lövöldözés az Egyesült Államokban. Nyolc nappal ezelőtt egy 18 éves, automata puskával felfegyverzett férfi 19 gyereket és két tanárt gyilkolt meg a Texas állambeli Uvalde egyik általános iskolájában. Május közepén pedig a New York állambeli Buffalo városában nyitott tüzet egy fegyveres egy szupermarketben és megölt 10 embert.

(MTI)


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató