2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Makizaj: Gyurcsány megmondta, nem teszik meg nekem azt a szívességet, hogy leszednek

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje egy új interjúban saját szemszögéből mesélte el az ellenzéki kampány eseményeit.

Mélyinterjút közölt a Válasz Online Márki-Zay Péterrel, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjével. Szóba került többek között az MMM-körüli kampánypénzek kérdése, a kampány, a választás, és Gyurcsány Ferenc is. 

Kampánypénzek 

Mint ismert, az ellenzéki összefogás oldalán gyűjtött adományok a Márki-Zay Péter által alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára érkeztek, ez pedig kisebb vihart kavart a mozgalom környékén, Kész Zoltán elnökségi tag például nyílt levélben szólította fel Márki-Zayt, hogy számoljon el a pénzzel.

Márki-Zay az interjúban azt állítja:

a nagyobb adományozókkal beszéltem és nem kérték vissza a maradékot. Ki sem lehetne számolni pontosan, kinek, hogyan és mennyi jár vissza”.

Elmondta azt is: „makacs vagyok, piszkosul makacs, de demokrata”, épp ezért őt rengeteg kritika érte eddig is az MMM elnöksége részéről.

Gyurcsány beárazott bukása, Jakab Péter sértődése

Márki-Zay Péter interjújában az ellenzéken belüli dinamikáról is mesél. Leszögezi például: a Demokratikus Koalíció elnöke úgy tesz, mintha le akarná váltani a Fideszt, valójában azonban nem így politizál. 

„Gyurcsány Ferenc például már az elején beárazta a bukást. Nem számított arra, hogy nyerhet az ellenzék. Ennek megfelelően politizált” – fogalmaz Márki-Zay.

Gyurcsány meg is mondta nekem négyszemközt: nem teszik meg nekem azt a szívességet, hogy leszedjenek”
 – olvasható az interjúban, amelyben az ellenzéken belüli másik nagy erőközpont, a Jobbik is szóba kerül.

Márki-Zay a „Jobbik egyik vezetőjére” hivatkozva arról beszél: a pártban az előválasztási kampány során végig abból kiindulva politizáltak, hogy a Fidesz úgysem verhető meg. Emellett azonban úgy tűnik, személyes ellentét is húzódott Márki-Zay és Jakab Péter között: 

Jakab Péter valóban megsértődött, amikor később a DK-val való összeborulásukat kritizáltam – ezt utólag is stratégiai hibának tartom”
– fogalmaz Márki-Zay.

„Jakab Péternek ugyanakkor később is hiába könyörögtünk, hogy kampányoljunk együtt, nem volt rá hajlandó” – tette hozzá az egykori miniszterelnök-jelölt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató