2022. június 28. - Irén, Levente
EUR : 403.52
USD : 381.29
Időjárás ikon35°21°

Peszkov: A „különleges hadművelet” addig tart, amíg az összes célját el nem éri

A Kreml szóvivője szerint az orosz hadsereg minden nap új tapasztalatra tesz szert.

Az Ukrajna ellen elindított „különleges hadművelet” addig tart majd, amíg az összes célját el nem éri – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken újságíróknak. Az invázió fő céljaként a szóvivő a Donyec-medence lakosságának védelmét nevezte meg, amelynek érdekében, mint mondta, minden intézkedés megtörténik.

Peszkov kérdésre válaszolva a száz napja tartó, Moszkva által „különleges hadműveletnek” nevezett háborúban elért eredmények között sorolta fel, hogy

számos lakott terület „szabadult fel” az ukrán fegyveres erők „nácibarát, és kimondottan nacionalista elemeitől”, 

és hogy az emberek elkezdhették a békés élet megteremtését. Hozzátette, hogy az orosz hadsereg minden nap új tapasztalatra tesz szert. Egyúttal a védelmi minisztérium illetékességébe utalta a hadviselés taktikájára vonatkozó kérések megválaszolását. 

Folytatják Ukrajna „demilitarizálását” és „nácitlanítását”

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján a Donyecket az elmúlt napokban ért, halálos áldozatokat, köztük gyerekéleteket követelő nehéztüzérségi támadásokkal kapcsolatban rámutatott, hogy

az ukrán „nácik” az Egyesült Államoktól kapott fegyvereket Washington „nyomására” a polgári lakosság ellen vetik be. 

Ő is azt hangoztatta, hogy a „különleges hadművelet” mindaddig folytatódik majd, amíg minden célját el nem érte, beleértve Ukrajna „demilitarizálását” és „nácitlanítását”.

A VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézet pénteken közölt felmérése szerint egyébként az oroszok 78,2 százaléka helyesli az elnök tevékenységét, 81 százalékuk pedig megbízik benne. A közvélemény-kutatást 2022. május 23-29. között telefonon végezték el 1600 fős felnőtt mintán.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató