2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Felfüggesztették az osztrák közmédia vezetőjét az Orbánról írt bejegyzése miatt

Felfüggesztették tisztségéből Karl Pachnert, az Osztrák Közszolgálati Rádió és Televízió (ORF) egyik vezetőjét, aki a közösségi médiában közzétett ízléstelen bejegyzésében Orbán Viktor esetleges haláláról írt – jelentette az osztrák Kronen Zeitung és a Die Presse.

Pachnert, aki az ORF online tartalomszolgáltatásáért felelős igazgató, először figyelmeztetésben részesítették, majd – mint a Kronen Zeitung írja – további intézkedésig felfüggesztették. A lap információi szerint az igazgató már nem tér vissza a beosztásába. A Die Presse szerint a felfüggesztés „saját kérésére” történt. 

Karl Pachner szerda este tett közzé egy Facebook-bejegyzést, amelyben arról írt, hogy „tisztességes dolog lenne”, ha a magyar kormányfő szívinfarktust kapna. Noha a bejegyzést azóta törölték, az osztrák közmédia vezetőjét több oldalról is bírálat érte. Az ORF főigazgatója, Roland Weissmann pénteken elmondta, ez volt az „utolsó figyelmeztetése” Pachnernek, akit azonban, a Kronen Zeitung és a Die Presse osztrák napilapok hírportáljainak értesülései szerint, végül pénteken felfüggesztették vezetői beosztásából.

Az ORF főigazgatója pénteken sajtóközleményben fejezte ki sajnálkozását az ügy miatt, s egyben „magán-bejegyzésnek” minősítette Pachner mondatait.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató