2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Az ukrán lobogót összegyúrták a melegzászlóval, ezzel vonulnak idén

Egy európai főváros melegfelvonulásának hivatalos szervezői az ukrán lobogó sárga és kék színeivel egészítették ki a szivárványos melegzászlót.

A Dublin LGBTQ+ Pride, az Írország fővárosában évente megrendezett melegfelvonulás egyik főszervezője úgy döntött, az ukrán zászló színeit is ráfestik a folyamatosan változó szivárványos zászlóra.

Bár Írország papíron semleges, ha harmadik országokat érintő katonai konfliktusokról van szó, a kormány nagyágyúi mégis mind helyi, mind országos szinten szeretnek állást foglalni Oroszország ukrajnai inváziójával kapcsolatban, és a dublini önkormányzat a városban számtalan lámpaoszlopra akasztotta ki az ukrán zászlót.

Úgy tűnik, ezek az Ukrajna-barát kezdeményezések mostanra a melegjogi kampányokat is elérték: a Dublin LMBTQ+ Pride – egy kormányzati szervezetek és magánvállalkozások által finanszírozott és szponzorált szervezet – hivatalos honlapja az idei „menet és felvonulás” jelképeként a szivárványos zászlónak az ukrán zászló színeit is tartalmazó változatát használja.

Talán még érdekesebb, hogy a zászló új változatával kapcsolatban sem a szervezők honlapján, sem a civil szervezet közösségi médiájában nem találhatunk magyarázatot, bár nyilvánvaló, hogy üzenete összhangban van az ír kormány Ukrajnához való hozzáállásával.

 

(Demokrata.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató