2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kadirov: Sojgu meghatározta a hadművelet új feladatait

A csecsen vezető közlése szerint az ukrajnai „különleges hadművelet” gyorsított ütemben fog haladni.

Új, a taktika javításán alapuló feladatokat tűzött ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, aminek következtében az ukrajnai „különleges hadművelet” gyorsított ütemben fog haladni – közölte Ramzan Kadirov csecsen vezető pénteken a Telegram-csatornáján.

Sojgu csütörtökön Moszkvában fogadta Kadirovot, akivel a csecsen vezető szerint megvitatta a különleges művelet több vonatkozását és az együttműködés további lehetőségeit. A politikus a haditervvel kapcsolatban további részletekbe nem bocsátkozott.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve közölte, hogy az orosz harci gépek és drónok 37 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra mértek csapást, aminek következtében több mint 360 „nacionalista” életét vesztette, 49 haditechnikai eszköz pedig üzemképtelenné vált. A légierő nagypontosságú rakétái 21 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra sújtottak le, a rakéta- és tüzérségi erők pedig több, mint 650 katonai célpontot semmisítettek meg, köztük egy drónirányító központot Mikolajiv megyében. A légvédelem három drónt és három Uragan rakétát lőtt le.

Az orosz védelmi tárca összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború eddigi száz napja alatt 186 repülőgépet, 129 helikoptert, 1087 drónt, 328 légvédelmi rakétarendszert, 3386 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 462 rakétasorozatvetőt, 1760 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 3376 speciális katonai járművet veszítettek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató