2022. augusztus 16. - Ábrahám
EUR : 397.33
USD : 389.27
Időjárás ikon34°19°

Kula bá megalázta Macront, körülírta, hogy beszari

Az ukrán vezetés körében nem aratott osztatlan sikert Emmanuel Macron francia elnök legutóbbi nyilatkozata az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. Macron vidéki francia lapoknak adott interjújában beszélt arról: létfontosságú, hogy Oroszországot ne alázzák meg, annak érdekében, hogy diplomáciai megoldást lehessen találni, amint Ukrajnában megszűnnek a harcok.

A francia elnök állítása szerint közölte Putyinnal (december óta több mint 100 órát töltöttek már telefonos tárgyalásokkal), hogy „történelmi és alapvető hibát követett el népe, saját maga és a történelem szempontjából”.

„Szerintem elszigetelte magát. Elszigetelődni egy dolog, de ebből kilépni nehéz út. Oroszországot nem szabad megalázni (...), hogy azon a napon, amikor a harcok megszűnnek, diplomáciai eszközökkel kövezhessük ki a kiutat” - mondta.

Macronnak meggyőződése, hogy Franciaországnak közvetítő szerepet kell betöltenie Ukrajna és Oroszország között.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter azonban szombat délután úgy reagált, hogy Franciaország, és minden olyan ország, amely hasonló felhívást intéz, csak saját magát alacsonyítja le. Szerinte ugyanis

Oroszország magát alázza meg, és inkább arra kellene koncentrálni, hogy hogyan „tegyék helyre” Oroszországot.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató