2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Biden beiktatása óta duplájára nőtt a benzin ára

A szombati állás szerint a benzinárak az Egyesült Államokban már több mint duplájára emelkedtek Joe Biden elnök hivatalba lépése óta – derül ki az Amerikai Autószövetség (AAA) adataiból.

A benzin ára szombaton elérte a hétnapos rekordot jelentő 4,81 dolláros gallononkénti átlagárat [ez az aktuális árfolyamon literenként nagyjából 470 forintos árnak felel meg – a szerk.]; ugyanez Biden beiktatásának napján 2,39 dollár volt [mai árfolyamon körülbelül 230 forint/liter].



Biden hivatalba lépése óta az Egyesült Államok nagyon megszenvedte az elnök által folytatott energia- és költségvetési politikát, az ellátási lánc problémáit és a 40 éves csúcson lévő inflációt. Csütörtökön a Washington Post elismerte, hogy Biden „1,9 billió dolláros [közel 700 billió (!) forint] mentőcsomagja 2021 márciusában túlzó volt”, mert csak az inflációt gerjesztette.

Biden többször is elmondta: mindent megtesz azért, hogy segítsen csökkenteni az amerikaiak kiadásait, mégsem változtatott több kulcsfontosságú energiapolitikán.

Ahogy a Breitbart News korábban írta:

„Biden háborút indított az olajkitermelés állami és magánfinanszírozása ellen, miközben támogatta a Green New Deal típusú energiaterveket. Ennek eredményeként az amerikai olajtermelés 2019-hez, a világjárvány előtti évhez képest csökkent. 2022-ben napi 12 millió hordóval (!), azaz nyolc százalékkal kevesebb olajat termelnek, mint 2019-ben. Biden megnehezítette az olajcégek számára, hogy kölcsönhöz jussanak a magánterületeken történő fúrásokhoz. Emellett leállította az új fúrásokat az állami tulajdonban lévő területeken, és megszüntette a Keystone-csővezeték projektet, amely hatalmas mennyiségű olajat szállított volna az amerikai finomítókba.”

(Breitbart/Demokrata)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató