2022. augusztus 15. - Mária
EUR : 393.04
USD : 381.48
Időjárás ikon32°19°

Válaszoltak Zelenszkijék Kövér Lászlónak: ez egy bolond, átmeneti politikus, aki eltűnik a történelem süllyesztőjében

Reagált az ukrán elnöki hivatal Kövér László szombati nyilatkozatára, írja a Gazeta.pl.

Az Országgyűlés elnöke a Hír Tv-nek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy szerinte Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek „személyes, pszichés problémája” van.

„Az emberek mindig is bölcsek, és évszázadok óta tudják, hogyan reagáljanak a magyar Országgyűlés tiszteletlen elnökéhez hasonló »nempolitikusok« elfogadhatatlan és barbár kijelentéseire” – írta Facebook-bejegyzésében a kijevi elnöki hivatal helyettes vezetője,

Andrij Szibiha, majd kiemelte:

„Sok mondanivalója van annak, aki bűnös. A szamarat a füléről, a bolondot a csevegéséről ismered fel. Hosszú beszéd, rövid ész.”

Szibiha szerint „ilyen elkeserítő kijelentések évente párszor előfordulnak”, azonban a „régiótól távol eső, korszakalkotó események szintén elég indokot adhatnak ilyen »politikusok« kinövéséhez, még akkor is, ha belülről reagál a fasiszta DNS”.

„Ezen a nyomvonalon haladva szeretném meghallgatni az említett politikus gondolatait arról is, hogy értékeli azt, amikor a magyar nácik elevenen égettek el több ezer embert Csernyihivben és Korjukivkában – ez a második világháború egyik legborzasztóbb bűne. Minden magyar fasiszta katona »mentálisan egészséges« volt?” – folytatta bejegyzését Szibiha.

Az elnöki hivatal helyettes vezetője ezután arról írt, hogy a történelem előre megy, Ukrajna pedig győzni fog.

„Minden állampolgárunk büszke lesz az ukrán államunkra – az ilyen »személyek« pedig a történelem szemétdombján maradnak. Nincsen kétségem afelől, hogy a jövőben erre a megjegyzésre is csak amolyan félreértésként fognak hivatkozni, ami Ukrajna elnökére, a hősök és a bátor, szabad emberek országának elnökére »átragadt«” – írta Szibiha, majd azzal zárta posztját:

„A bölcs magyar nép pedig mindig is baráti kapcsolatot fog ápolni az ukrán néppel, ellentétben holmi átmeneti politikusokkal.”

Kövér László házelnök a trianoni békediktátum aláírásának június 4-i évfordulója alkalmából adott interjút a Hír Tv-nek, amiben többek között arról beszélt, nem érti, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy bajban lévő ország vezetőjeként miért mer kemény hangot megütni Magyarországgal vagy a német kancellárral szemben: „Fenyegetőzni az ember általában az ellenségeivel szemben szokott, azokkal szemben, akit barátul akar megnyerni, ritkán. Itt van egy személyes, pszichés probléma, amivel én a magam részéről nem tudok mit kezdeni.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató