2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A briteket nem érdekli Putyin fenyegetőzése, adnak nagy hatótávolságú rakétarendszereket Ukrajnának

A brit védelmi miniszter bejelentette, hogy az Egyesült Királyság is küld nagy hatótávolságú, M270-es rakétarendszereket Ukrajnának. Ben Wallace szerint ezek segíteni fogják az ukránokat az oroszok elleni védekezésben. Szerinte ezekre a fegyverekre azért van szükség, mert az oroszok taktikája is megváltozott. Az M270-es rakétarendszerek egy perc alatt 12 rakétát képes kilőni, amik 80 kilométerre is pontosan érnek célba.

Bár a brit kormány nem közölte, mennyiről lehet szó, a BBC értesülései szerinthárom ilyen rendszerről lehet szó. Az ukrán katonákat a rendszer használatára az Egyesült Királyságban képzik ki a következő hetekben. A döntést az Egyesült Államokkal egyeztetve hozták meg, ami a múlt héten jelentette be, hogy szintén küld nagy hatótávú rakétarendszereket az ukránoknak.

Vlagyimir Putyin már az amerikai bejelentés után is azt mondta, hogy kibővíti a célpontjai listáját, ha a nyugati országok tényleg rakétarendszerekkel látják el az ukránokat. Amikor erről beszélt az orosz állami tévében, hetek óta először, újra rakétákat lőttek ki Kijevre.

(BBC)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató