2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Félmeztelen Szűz Mária az olasz Pride-felvonuláson

Az olaszországi Cremonában a hétvégi pride-felvonuláson egy Szűz Máriának öltöztetett, csupasz mellű próbababa is szerepelt.

A számos keresztény által istenkáromlónak minősített felvonulók a BDSM (szado-mazo) szegecsekkel díszített bőrövvel körbetekert, glóriát viselő, kék fátyollal borított próbababával vonultak fel a meleg büszkeség napján.

„Istenkáromló és aljas támadás, amely egyértelműen a keresztény hitet veszi célba” – írta Matteo Fraioli, a CitizenGOit olasz kampányigazgatója, aki az ellen is tiltakozott, hogy a város polgármestere közpénzből finanszírozta a látványosságot.

Fraioli kiemelte azt is, hogy a cremonai pride-felvonulással egy napon a nigériai Owo városában lévő San Francis templomban több mint félszáz keresztényt mészároltak le brutálisan a pünkösdi ünnepségen.

„Nem tűrhetjük tovább ezt a fajta erőfitogtatást, amelynek egyértelmű szándéka emberek milliói hitének megsértése és kigúnyolása, ugyanannak a hitnek, amely miatt keresztények millióit üldözik, rabolják el, bántalmazzák és gyilkolják meg szerte a világon” – írta Fraioli a Cremona polgármesteréhez, Gianluca Galimbertihez intézett nyílt levelében.

Hasonlóan fogalmazott Giovanni Arvedi, egy ismert olasz acélipari vállalkozó és sportvezető is, aki ragaszkodott ahhoz, hogy a nagyra becsült keresztény szimbólumok megcsúfolásának „semmi köze a legitim jogvédelemhez, valamint a homofóbia és a diszkrimináció elleni küzdelemhez”, hozzátéve, hogy az ilyen ábrázolások használata botrányos, mert sérti mások érzékenységét.

Az olasz Liga vezetője, Matteo Salvini vasárnap kijelentette, „az olaszok millióinak hitének, kultúrájának és érzékenységének megsértésének semmi köze az LMBTQ-jogok és hasonlók követeléséhez… ez csak a tudatlanság és az arrogancia megnyilvánulása”.

(Demokrata)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató