2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Ilyen ez a diktatúra meg a mélyszegénység: Bödőcs cége kilencvennyolcmillió forint hasznot hozott össze

Bödőcs Tibor a választást követően bejelentette, hogy visszavonul, és azokban az interjúkban, amelyeket teljesen visszavonultan adott persze arra célozgatott, hogy ezt azért kell megtennie, mert ez a szörnyű diktatúra majd lecsap rá. Mind nagyon elszomorodtunk, de a narratíván némileg ront az, hogy a Forbes összesítésa szerint Bödőcs annyira el van nyomva, hogy jelenleg ő a leggazdagabb magyar standupos. Hiába, a tehetségtelenség is kifizetődő, ha valaki eleget szidja a kormányt.

Ilyen ez a diktatúra.

Bödőcs Tibor egyértelműen a legfelkapottabb magyar standupos. Ezt nem volt nehéz elérni, hiszen aki arra építi fel a karrierjét, hogy a magyar kormányt gyalázza, azt a baloldali média azonnal a vállára emeli, akkor is, ha se humora, se tehetsége nincs. Persze, ízlés dolga, hogy ki mit talál viccesnek, az ő előadásai inkább erőltetettek, mint szellemesek. És nem, nem azért, mert kifigurázza a kormányfőt. Vannak tehetséges, tényleg szórakoztató, és kicsit sem kormánypárti humoristák, akiken lehet nevetni. Bödőcs nem tartozik közéjük, de nem is kell. Hiszen a siker receptje az, hogy minél hangosabban, egybites poénokkal fikázzuk a kormányt, és a jóENberek azonnal rajongani kezdenek értünk. Gazdagok és elismertek akarunk lenni a humor vlágában? Nevezzük következetesen kicsinek Orbán Viktort, és a telex olvasótábora sírva nevet minden szavunkon. Ennyi elég.

Olyannyira biztos a módszer, hogy a Forbes legfrissebb toplistája alapján, amelyben a gazdasági lap a nyilvános céges pénzügyi beszámolók alapján sorba állította a pénzügyileg legsikeresebb magyar standup-előadókat Bödőcs Tibor a legjobban kereső magyar standupos. A Forbes adatai alapján ugyanis 118 millió forintos árbevétel mellett 98 millió forintos profitot termelt. A cikkből kiderült, hogy Bödőcs nem fizette ki magának a nyereséget osztalékként, hanem bent hagyta a cégben eredménytartalék formájában. A pénzügyi beszámolók alapján látható, hogy ez már évek óta így megy, a cége 269 milliós tartalékot halmozott fel. A lap szerint a közel száz milliós profit a standupos fellépések díjai mellett a könyvei, illetve a milliós nézettségű videókat futtató YouTube-oldalából tehetődött össze.

 Micsoda elnyomás, láthatjuk tehát, aki ebben az elnyomásban viccelni mer a kormánnyal, azt tönkreteszik és földönfutóvá válik. Ja, nem ezt Gyurcsány ígérte minden jobboldalinak a választás előtt. Milyen furcsa, hogy Bödőcs leggyakoribb “vicce” a kicsi, nem pedig a Fletó.

(Forbes, PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató