2022. június 26. - János, Pál
EUR : 400.8
USD : 380.12
Időjárás ikon32°17°

Mihajlo Podoljak: Magyarország olaj-mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit

Az elmúlt időszakban több ukrán politikus is bírálta a magyar kormány döntéseit. Legutóbb arról írtunk, hogy az Ukrán Legfelsőbb Tanács elnöke, Ruszlan Sztefancsuk Facebook-bejegyzésben reagált Kövér László magyar házelnök HírTV-nek adott nyilatkozatára. Most Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója döntött úgy, hogy válaszol a magyar házelnök Ukrajnával kapcsolatos gondolataira.- számol be az Index.

Az ukrán házelnök után Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója is reagált Kövér László HírtTV-nek adott interjújára. Mihajlo Podoljak Twitter-posztban fogalmazta meg, mit gondol arról, hogy a magyar házelnök szerint „az ukrán elnök magatartását az egész világ ámulattal és értetlenséggel figyeli”.

Podoljak ukrán és magyar nyelven is közzétett bejegyzésében azt írja, „az európai család egyetlen problémás országa Magyarország, amely megakadályoz bármilyen reakciót Oroszország rémtetteire Ukrajnában”. Szerinte „Budapestnek nem kellene kérkednie a kannibál álláspontjával, mivel az ilyen kijelentéseket nem díjazza a történelem”.

 

A kéziratok nem égnek el. Az orosz hóhérok ölnek, erőszakolnak és városokat pusztítanak el

– fogalmaz a tanácsadó, kiemelve, hogy eközben Zelenszkij a népéért küzd, Európa pedig segít neki és lőszereket ad a küzdelemhez.

 

A tanácsadó végezetül azt írja,

Magyarország szándékosan olaj-mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit. Szégyen.

Utalva ezzel a magyar kormány kezdeti álláspontjára az Európai Unió hatodik, Oroszország ellen bevezetett szankciócsomagjával kapcsolatban. 

  

(Index)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató