2024. július 25. - Jakab, Kristóf
EUR : 391.96
USD : 361.72
Időjárás ikon28°18°

Nigéria délnyugati részén több tucatnyian meghaltak egy katolikus templom elleni terrortámadásban

Több tucatnyian meghaltak egy katolikus templomban történt terrortámadásban Nigéria délnyugati részén vasárnap - közölték helyi tisztviselők.

A támadók az Ondo állambeli Owo városának Szent Ferenc katolikus templomát vették célba, amikor a hívők pünkösd vasárnapján összegyűltek - mondta Ogunmolasuyi Oluwole törvényhozó. A halottak között sok gyermek is volt. Az elöljáró papot is elrabolták - tette hozzá AdelegbeTimileyin, Owo körzet képviselője a nigériai törvényhozás alsóházában.

Úgy tudja, hogy legalább 50 embert megöltek, bár mások szerint sokkal többet.

A támadás helyszínén készült videókon a templom hívői vértócsákban feküdtek, miközben a körülöttük lévő emberek jajveszékeltek. Muhammadu Buhari nigériai elnök egy közleményben azt írta, "Bármi történjék is, ez az ország soha nem fog engedni a gonosznak és a gyarló embereknek, a sötétség soha nem fogja legyőzni a fényt.

Nigéria végül győzni fog". Egyelőre nem tisztázott, hogy ki állt az egyház elleni támadás mögött. Míg Nigéria nagy része biztonsági problémákkal küzd, Ondo állam Nigéria egyik legbékésebb tagállamaként ismert.

A térségben azonban a farmerek és a pásztorok közötti erőszakos konfliktus egyre inkább elharapódzik. A nigériai biztonsági erők nem válaszoltak azonnal arra a kérdésre, hogy miképpen történt a támadás, vagy hogy vannak-e nyomok a gyanúsítottakról. Owo mintegy 345 kilométerre keletre fekszik az ország legnagyobb városától Lagostól. 
MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató