2022. július 01. - Annamária, Tihamér
EUR : 396.75
USD : 379.99
Időjárás ikon37°21°

Meghalt a legnagyobb orosz közösségi portál két vezetője

Az orosz Facebook-nak is nevezett VK két menedzsere vesztette életét egy balesetben. A két üzletember egy kétéltű terepjáróval akart átkelni egy folyón a Fehér-tenger közelében, azonban a jármű nem tudott ellenállni a sodrásnak és felborult, majd a tengerbe veszett. A balesetnél még ketten voltak jelen, ők megmenekültek, és egy közeli faluban kaptak segítséget.

Életét vesztette az „orosz Facebooknak” is nevezett VK orosz közösségi szolgáltató két topmenedzsere egy, a Nyenyec Autonóm Körzetben elszenvedett balesetben – közölte kedden a vállalat sajtószolgálata. A vakációzó Vlagyimir Gabrieljant (képünkön), a VK (korábban: VKontaktye) első vezérigazgató-helyettesét és Szergej Merzljakov beszerzési igazgatót szállító terepjáró felborult a Bugrjanyica folyón történt átkelés közben, a Fehér-tenger partvonalánál. A járművet a sodrás a tenger felé sodorta.

Két megmenekült társuk a Rosszija 24 hírtelevízió szerint a folyó mentén mintegy 25 kilométer gyalogolva, egy rénszarvaspásztor-faluban talált segítséget. Alekszandr Gofstejn mentő a 360 tévécsatornának nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a szerencsétlenül járt menedzserek által bérelt Sherp típusú jármű, noha kétéltű, a magas súlypontja miatt a gyors sodrásban felborulhat és nem alkalmas a meredek partokon közlekedésre. A folyón átkelést két terepjáróval kísérelték meg. A balesetet Gabrieljan felesége, Aljona túlélte. Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató