2022. június 30. - Pál
EUR : 396.27
USD : 377.01
Időjárás ikon37°22°

Orbán Viktor: Benyújtottuk a rezsivédelem és a honvédelem költségvetését!

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán jelentette be, hogy benyújtották a rezsivédelem és a honvédelem költségvetését.

A jövő évi költségvetés "világos célja" a rezsicsökkentés és a honvédelem megerősítése; a kormány olyan törvénytervezetet készített, amely megvédi az eddigi eredményeket, gondoskodik a magyar családok biztonságáról és növekedési pályán tartja a gazdaságot - erről Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt sajtótájékoztatón Budapesten, kedden. A pénzügyminiszter a parlamentben ezt követően átadta a 2023. évi költségvetési törvényjavaslatot Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének.

A kormány által benyújtott 2023. évi költségvetés a rezsivédelem és a honvédelem költségvetése. Magyarország Kormánya ahogyan vállalta, az elhúzódó háborús helyzetben is megvédi a munkahelyeket, a nyugdíjakat, a családokat és a rezsicsökkentést. Ennek forrásait a 2023-as költségvetés biztosítja. A következő évben is megmarad a 13. havi nyugdíj, a folytatódnak a családtámogatások és az infláció mértékének megfelelően tovább emelkednek a nyugdíjak. Az orosz-ukrán háború és a brüsszeli energia- és szankciós politika miatt most a legfontosabb feladat Magyarország békéjének és biztonságának megőrzése, valamint az ország energiaellátásának biztosítása és a rezsicsökkentés védelme. A 2023. évi költségvetést e két prioritás alapján tervezte a kormány, tartalmazza a Honvédelmi és a Rezsivédelmi Alaphoz szükséges forrásokat, valamint a magyar gazdaság fejlesztéséhez, a családtámogatások és nyugdíjak védelméhez szükséges forrásokat - ez áll a költségvetés indoklásában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató