2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Huxit Párt: A magyar szabadság megőrzése érdekében kell a Huxit

Büntetővámot vetnének ki Magyarországra, amiért nem hajlandó drágán vásárolni az olajat.

Megszokhattuk már: az Európai Unió vezetése szolgaian végrehajtja az Egyesült Államok mindent javaslatát, akarom mondani: parancsát. Hasonló lelkesedés ez, mint amit az Európai Egyesült Államok létrehozásán munkálkodó magyar(?) baloldal tanúsít az Uniós ötletekkel kapcsolatban. Olyan még soha nem volt, hogy a baloldal a magyar nemzeti érdekeket védené az amerikaiak által Brüsszelre erőltetett megoldással szemben. Szerintük Brüsszelnek (azaz Washingtonnak) csakis jó javaslatai vannak. Akkor is, ha beledöglünk.

Ilyen például az amerikai ötletként bedobott importvám, amelyet az Unió vezetői Magyarországra szeretnének kivetni, hogy addig büntessenek minket, amíg le nem szokunk az olcsó orosz olajról.

Mert az ugye mindenkinek világos, hogy az orosz olaj adott áron érkezik és a rá kivetett vámot végső soron nem az oroszoknak, hanem a vásárló országnak kell megfizetnie? Brüsszel tulajdonképpen gazdasági szőnyegbombázást elrendelésére készül Magyarországgal szemben, hogy ránk kényszerítse az akaratát, azaz drágán vásároljunk energiahordozót onnan, ahonnan az amerikaiak szeretnék. És ők elvileg a szövetségeseink…

Magyarországnak azonban az európai jog szerint lehetősége van arra, hogy önállóan határozhasson arról, milyen energiát használ fel és arról is, hogy azt honnan vásárolja. Az Európai Uniónak sincs joga a fejünk felett kivetett büntetővámokkal torzítani a piaci viszonyokat.

Ha mégis megteszi, az jelzésértékű lesz: egyértelművé teszi, hogy Magyarországot gyarmati területnek tekintik. Legfeljebb mehetünk pereskedni egy olyan bíróságra, amely gyakorlatilag teljes mértékben kiszolgálja az Európai Bizottság akaratát. Hiába üzeni meg a Békemenet, hogy “Nem leszünk gyarmat!”, ezek másképp gondolják.

A magyar szabadság megőrzésének nem lesz más lehetősége, csak az Európai Unióból történő kilépés, azaz a Huxit. Vagy lehetünk az Európai Egyesült Államok egyik gyakran lenézett és kioktatott gyarmata úgy, ahogyan ők szeretnék.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató