2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tömegbe hajtott egy autó Berlinben: egy ember meghalt, többen megsérültek

A baleset helyszínét fegyveres rendőrök biztosítják.

A tömegbe hajtott szerda délelőtt fél 11 körül egy autó Nyugat-Berlinben, nyolc ember megsérült – írta szerdán a Bild. A lap arról számolt be, hogy a balesetben egy ember meghalt, a rendőrség pedig letartóztatta a balesetet okozó autó sofőrjét. A helyszínen készült képeken egy szürke Renault látható, amint félig a járdán, félig egy kirakatba csapódva áll, a járművet pedig rendőrök, illetve mentők és tűzoltók veszik körbe.

A Bild helyszíni beszámolója szerint a környéket jelenleg fegyveres rendőrök biztosítják, miközben hatvan tűzoltó a mentési munkálatokat végzi.

 

Thilo Cablitz, a berlini rendőrség sajtószóvivője azt mondta, egyelőre nem világos, hogy baleset történt, vagy támadásról van szó.

A rendőrség szerda délutánra sajtótájékoztatót hirdetett az esettel kapcsolatban, várhatóan ott fognak annak körülményeiről részleteket is ismertetni.

A Berliner Morgenpost tudósítója arról számolt be, hogy látta, ahogyan egy mozdulatlan testet a hatóságok kék lepellel takarnak le, valamint a helyszínen egy mentőhelikopter is leszállt

 
A német rendőrség információi szerint a baleset szerda reggel történt a Rankestrasse és a Tauentzienstrasse kereszteződésénél, ugyanott, ahol 2016 decemberében egy bérgyilkos kamionnal hajtott a berlini karácsonyi vásár forgatagába.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató