2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Erdélyi magyar politikus üzent Niedermüller Péternek: Ne jöjjön Székelyföldre!

Amint az várható volt, nem maradt visszhang nélkül Erdélyben Niedermüller Péter valótlan kijelentése, miszerint a határon túli magyarok Trianonnak „köszönhetően" jobban élnek, mint az anyaországiak. Az erdélyiek markáns véleményét a téma kapcsán Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának a vezetője fogalmazta meg. A gyurcsányista politikus hazugságát a brüsszeli statisztikai hivatal, az Eurostat pedig nemrég cáfolta meg. Niedermüller mindezek ellenére tovább terjeszti nyilvánvaló hazugságát, amiért nem hajlandó bocsánatot kérni.

A Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök vezette Demokratikus Koalíció (DK) politikusa a nemzeti összetartozás napja apropóján fogalmazta meg meghökkentő üzenetét. Erzsébetváros gyurcsányista polgármestere közösségi oldalán posztolt bejegyzésében úgy fogalmazott:

„gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon."

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának RMDSZ-es elnöke a közösségi oldalán fejtette ki véleményét Niedermüller Péter magyarellenes megszólalásáról – írja a Krónika című kolozsvári magyar újság.

A székelyföldi magyar politikus úgy véli,Gyurcsány Ferenc és pártja előre megfontolt szándékkal, több rendben elkövetett, visszaeső módon gyalázza a magyar nemzetet és Magyarországot.Az RMDSZ területi elnöke szerint igaza volt Orbán Viktor kormányfőnek, amikor azt mondta:a baloldal mindig ráront a nemzetre, amikor megteheti.

„Ismerve a Demokratikus Koalíció történetét, kérdem én, hogy a gyűlöleten kívül mi más jöhetne ki ezeknek az embereknek a lelkükből? A niedermüllereknek Trianon után ide kellett volna költözni hozzánk Székelyföldre. Száz éven keresztül itt kellett volna nekük élni és dolgozni, s akkor nem mondanának ekkora nagy baromságot" – hangsúlyozta közösségi oldalán posztolt bejegyzésében Tamás Sándor.

Értékelése alapján

NIEDERMÜLLER PONT OLYAN, MINT A BUKARESTI NACIONÁL-KOMMUNISTÁK: ŐK MINDIG JOBBAN TUDJÁK, HOGY MI JÓ NEKÜNK, ERDÉLYI, SZÉKELYFÖLDI MAGYAROKNAK.

Az RMDSZ-es elöljáró emlékeztetett, hogy a Fidesz azt kérte, a DK-s politikus kérjen bocsánatot a külhoni magyaroktól. A tanácselnök szerint azonban

GYURCSÁNY FERENCNEK ÉS PÁRTJÁNAK NEM KELL BOCSÁNATOT KÉRNIE, AZ ELMÚLT MÁSFÉL ÉVTIZEDBEN UGYANIS MINDEN MEGTETTEK A HATÁRON TÚLI MAGYAROK ELLEN, AMIT MEGTEHETTEK.

„Imádkozzanak a Jóistenhez, mert mi ilyen főbenjáró bűnöket nem tudunk megbocsájtani. Van egy jó tanácsom Niedermüller Péterhez: mostanában ne jöjjön Székelyföldre" – zárta bejegyzését Tamás Sándor.

(Origo)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató