2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Külföldi zsoldosok kiképzőközpontjára mértek csapást a gyenge oroszok

Külföldi zsoldosok ukrajnai kiképzőközpontjára mért légicsapást az Orosz Légierő – közölte Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

“A csapás eredményeként nagy pontosságú légi rakéták a Zsitomir megyei Novograd-Volinszkij falu közelében megsemmisítették az ukrán fegyveres erők kiképzőközpontját, ahol külföldi zsoldosokat képeztek át és képeztek ki” – mondta az altábornagy.

Ezenkívül különböző területeken megsemmisült két ukrán-irányítóállás, egy Osza-AKM légvédelmi rakétarendszer és egy lőszerraktár.

A légierő a nap folyamán 18 olyan területre mért csapást, ahol az ukrán fegyveres erők csapatai és felszerelései összpontosultak, megsemmisítve több mint 200 ukrán katonát, öt harckocsit, két Grad rakéta-sorozatvetőt, valamint egy rakéta- és tüzérségi fegyverraktárt.

“A csapások eredményeként több mint 300 nacionalista, hét páncélozott jármű, két Grad rakéta-sorozatvető, 12 tábori tüzérségi ágyú és aknavető, 24 speciális jármű, a Mikolajivi területen lévő Kobzarci település közelében lévő katonai felszerelés üzemanyagraktára, valamint az ukrán fegyveres erők által Protopopovka település közelében a Szeverszkij Donyec folyó felett létesített átkelőhely megsemmisült” – folytatta Konasenkov.

Az orosz légvédelmi rendszerek a maguk részéről a nap folyamán lelőttek egy ukrán Szu-25-ös vadászgépet és 13 drónt. Emellett sikerült elfogniuk egy ukrán Tocska-U rakétát Kirovo (Herszon régió) közelében, valamint a Szmercs rakéta-sorozatvető két lövedékét Kamenkoj (Harkov régió) és Pantelejmonovka (DNR) közelében.

A rakéta- és tüzérségi erők 56 parancsnoki állást, az ukrán fegyveres erők tüzérségi egységeinek 127 tüzelőállását, valamint 273 élőerő és a katonai felszerelés-összpontosulást találtak el.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin céljának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Mint a védelmi minisztérium hangsúlyozza, az orosz hadsereg csak a katonai infrastruktúrára és az ukrán csapatokra mér csapást, és már teljesítette céljainak az első szakaszát – Ukrajna harci potenciáljának jelentős csökkentését. Az orosz hadsereg szerint a hadművelet fő célja a Donbassz felszabadítása.

(Oroszhírek)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató