2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Teszteli a négynapos munkahetet a Magyar Telekom

Júliustól több részleg bevonásával, egyelőre kísérleti jelleggel folytatják le a cégnél a projektet.

A hazai nagyvállalati szektorban elsőként a Magyar Telekom próbálja ki egy pilotprojektben a négynapos munkahetet – jelentette be csütörtöki közleményében a cég. Mint írták, a Magyar Telekom azok után kezd a kísérletbe, hogy világszerte már több országban – például Japánban, Izlandon és Spanyolországban próbálták ki a négynapos munkahetet. Legutóbb Nagy-Britanniában tesztelték. Az eredmények pedig igencsak biztatóak voltak – mutattak rá.

A Magyar Telekomnál tesztjelleggel július és október között négy csapat – köztük támogató és ügyfélkapcsolatban dolgozó területek egyaránt – négynapos munkarendre áll át – ismertették a közleményben.



Marad az alapbér

Az Index Friedl Zsuzsanna chief people officert idézte, aki szerint a céget a kísérletezés, az, hogy bátran próbálnak ki új dolgokat, eddig is jellemezte. Különösen, ha olyan kezdeményezésekről van szó, amelyektől a működésük javulását, a kollégák fejlődését, valamint életminőségük javulását várhatják. 

A mostani négynapos munkarend-teszttől azt várják, hogy

javul dolgozóik munka-magánélet egyensúlya, és maga a munkavégzés is hatékonyabbá válik.

Kitértek arra is, hogy a négynaposra csökkentett munkahetet úgy vezetik be kísérleti jelleggel, hogy közben a kollégáik ugyanazt az alapbért viszik haza, miközben a vállalaton belül próbálják minél gördülékenyebbé tenni a munkaszervezést.

A Magyar Telekom a tesztidőszak alatt megkérdezi a magyar munkavállalók véleményét is a négynapos munkahét bevezetéséről, illetve társadalmi párbeszédet kezdeményeznek a témában – derült ki a közleményből.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató