2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Válaszolt a kormány az EU-nak: fenntartják a benzinárstopot

A Technológiai és Ipari Minisztérium Thierry Breton levelére reagált, amiben az uniós biztos a kettős árazás megszüntetését kérte a benzinkutakon.

A benzinár emelkedését a háború okozza. Háborús helyzetben a kormánynak jogában áll megvédeni a magyar embereket. Ezért a kormány a benzinárstopot fenntartja

– közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium.

A tárca arra reagált, hogy Thierry Breton, az Európai Bizottság belső kereskedelemért felelős biztosa szerdai levelében felszólította Magyarországot, hogy törölje el az üzemanyagok kettős árazását, mert az diszkriminatív a külföldi rendszámtáblájú autókkal tankolókra nézve, hogy nem tudnak élni a hatósági árkedvezménnyel.

Breton konkrétan a technológiai és ipari miniszternek, Palkovics Lászlónak címzett levelében arról írt, hogy a nem magyar rendszámtáblájú autók vezetőinek 50-60 százalékkal többet kell fizetniük a magyar kutakon, mint a magyar rendszámú járművek vezetőinek, ez pedig indirekt diszkrimináció, és vét az EU szabályai ellen.

A magyar kormány május végén rendelte el, hogy – néhány kivételtől eltekintve – csak magyar rendszámú járművekkel lehessen hatósági áras üzemanyagot tankolni a hazai benzinkutakon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató