2022. július 01. - Annamária, Tihamér
EUR : 396.75
USD : 379.99
Időjárás ikon37°21°

Varju: "Lassan nem lesz hova húzni a nadrágszíjat"

A DK alelnöke szerint, ha az elmúlt években "nem dömperrel hordták volna ki a pénzt", akkor most nem kellene elvenni a rezsicsökkentést a vállalkozásoktól.Nem az adóemelés, hanem sokkal inkább az áfa és a jövedéki adó csökkentése a megoldás, mert az emberek már képtelenek lépést tartani az áremelkedésekkel - állítja a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.

Varju László csütörtöki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az extraprofitadók a magyar embereket fogják terhelni - írta meg az MTI.

A megszorítás, az adóemelés, a "nadrágszíj-költségvetés" időszaka jön, és eközben "Orbánéknak van képük kijelenteni", hogy a kormány önmagán végzi a legnagyobb spórolást - jegyezte meg.
Ha az elmúlt években "nem lopnak mindent el", ha nem "dömperrel hordják ki a pénzt" stadionokra, haverokhoz, a határon túlra, akkor most nem lenne rekordmagas az infláció, nem kellene elvenni a rezsicsökkentést az önkormányzatoktól és a vállalkozásoktól, nem lenne katasztrofális helyzetben a gazdaság - mondta a politikus.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató