2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Ukrán repülőgépeket semmisítettek meg a gyenge oroszok

Az orosz légierő nagy pontosságú rakétákkal megsemmisítette a dnyiprói katonai repülőtéren lévő ukrán repülőgépeket – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

“A DNYIPRO KATONAI REPÜLŐTÉREN NAGY PONTOSSÁGÚ LÉGI-RAKÉTÁK MEGSEMMISÍTETTÉK AZ UKRÁN LÉGIERŐ REPÜLŐGÉPEIT” – MONDTA KONASENKOV EGY PÉNTEKI TÁJÉKOZTATÓN.

Elmondta, hogy öt rakéta- és tüzérségi fegyver- és lőszerraktárat is megsemmisítettek Bahmut, Beresztovoje (DNR) és Loszkutovka (LNR) térségében.

“A nagy pontosságú, levegőből indított rakéták eltaláltak: két irányítási pontot, az ukrán fegyveres erők embereinek és katonai felszerelésének 27 összpontosulási területét, az ukrán tüzérség öt tüzelőállását, köztük a Donyecki Népköztársaság Szoledar és Praszkovijivka területén lévő két rakéta-sorozatvető rendszerek ütegét” – mondta Konasenkov.

Azt is elmondta, hogy egy ukrán haditechnikai eszközök javítására szolgáló gyár műhelyeit semmisítették meg Harkov közelében.

“A hadművelet-taktikai és a hadsereg légiereje 46 olyan területre mért csapást, ahol az ukrán fegyveres erők élőereje és katonai felszerelései koncentrálódtak” – mondta az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Konasenkov szerint a légicsapások több mint 150 ukrán katonát, hat harckocsit, négy tábori tüzérségi ágyút és két ukrán Grad rakéta-sorozatvetőből álló létesítményt semmisítettek meg.



Azt is elmondta, hogy az orosz légvédelmi erők egy nap alatt két ukrán repülőgépet lőttek le: “egy Szu-25-öst a Harkovi területen lévő Dolgenkoje közelében, és egy MiG-29-est a Dnyipropetrovszki területen lévő Ingulec falu közelében”.

Adatai szerint négy Tocska-U taktikai rakétát fogtak el a Harkovi területen és a Luganszki Népköztársaságban, valamint az Uragan többszörös rakétavető három lövedékét a Donyecki Népköztársaságban.

Megsemmisített amerikai 155 mm-es ágyú M777A2 Lisicsanszk közelében

“A rakétacsapatok és a tüzérség 62 ellenőrző pontot, 138 tüzérségi tüzelőállást, valamint 303 olyan területet talált el, ahol az ukrán fegyveres erők emberei és katonai felszerelései koncentrálódtak” – mondta Konasenkov.

ADATAI SZERINT A TÜZÉRSÉGI TÁMADÁSOK KÖVETKEZTÉBEN TÖBB MINT 350 UKRÁN KATONA ESETT EL.

“A különleges katonai művelet kezdete óta összesen 195 repülőgépet, 130 helikoptert, 1168 drónt, 336 föld-levegő rakétarendszert, 3484 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 499 rakéta-sorozatvetőt, 1843 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 3528 speciális katonai járművet semmisítettek meg” – mondta Konasenkov.

(Oroszhírek)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató