2022. június 26. - János, Pál
EUR : 400.8
USD : 380.12
Időjárás ikon32°17°

„Homofóbia”, „agresszív autósok”, „tolvajok” – ezekre figyelmeztetik a magyarországi utazásra készülőket

Az amerikai, kanadai, ausztrál és brit külügyminisztérium igen „elfogulatlanul” tájékoztat Magyarországgal kapcsolatban.

A Magyarországra utazó turistáknak nem kell különösebben aggódniuk, de nem árt, ha néhány dologra odafigyelnek. Ez derül ki az amerikai, kanadai, ausztrál és brit külügyminisztérium által közzétett utazási tanácsokból, amit a hazánkba érkező állampolgáraiknak állítottak össze,- írja a mandiner.hu.

Budapest tömegközlekedése „tökéletes” és „olcsó”, a közbiztonság bár általában jó, de figyelni kell a turistákra vadászó csalókra és tolvajokra, az állami egészségügyi rendszertől tartani kell, vezetni veszélyes lehet,

a meleg turistáknak pedig jól meg kell gondolniuk, hogy vállalják-e a magyarországi utazást

– ilyen és ezekhez hasonló intelmeket lehet találni a külügyminisztériumok oldalán, amiket azoknak címeztek, akik Magyarországra utaznának.

Az utakról azt írják, keskenyek, rosszul kivilágítottak, rosszul karbantartottak, az építési területeket pedig nem mindig jelzik megfelelően. Sőt:

a kanadai külügy a magyar sofőrök agresszivitására és felelőtlenségére is külön felhívja a figyelmet.

A melegeknek írott figyelmeztetésben leírják, hogy ugyan a magyar törvények nem tiltják az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot, de a magyar társadalom nem annyira elfogadó a melegekkel szemben. A brit külügy úgy fogalmaz: a fővároson kívül „nem várt figyelmet okozhat”, ha nyíltan mutatják ki érzelmeiket. Az ausztrálok arról írnak, hogy

van homofóbia Magyarországon, valamint előfordulnak „zaklatások és erőszakos cselekedetek homoszexuálisok ellen”,

a kanadaiak pedig hozzáteszik, hogy az „LMBTQ-utazónak jól át kell gondolniuk a Magyarországra való utazás veszélyeit”.

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató