2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Lavrov: ketten kellenek a tangóhoz, de a Nyugat egyedül breaktáncol

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy Moszkva továbbra is nyitott a közvetlen tárgyalásokra a Nyugattal, de a tangóhoz ketten kellenek.

 A minisztert pénteken az RT hírtelevízió tudósítója kérdezte Andrzej Duda lengyel elnök legutóbbi megjegyzéseiről, amelyben bírálta Franciaországot és Németországot, amiért továbbra is telefonbeszélgetéseket folytatnak Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
 
Duda megkérdezte, hogy beszélt-e valaki “így Adolf Hitlerrel a második világháború alatt“.
 
Miközben az Oroszországgal folytatott párbeszéd elfogadhatatlanságáról beszélt, “lengyel kollégáink az ukrán területek aktív fejlesztésébe kezdtek” – jegyezte meg Lavrov.
 
A külügyminiszter kifejtette, hogy a múltban “más reakciókat hallott Párizsból és Berlinből”.


 
“MERKEL [KORÁBBI] NÉMET KANCELLÁR ÉS MACRON FRANCIA ELNÖK NAGYON KOMOLY CSALÓDOTTSÁGÁNAK ADOTT HANGOT AZ EU RUSZOFÓBJAI MIATT, MERT MEGAKADÁLYOZTÁK FRANCIAORSZÁG ÉS NÉMETORSZÁG KEZDEMÉNYEZÉSÉT, HOGY AZ EU ÉS PUTYIN OROSZ ELNÖK CSÚCSTALÁLKOZÓT TARTSON” – VÁLASZOLTA LAVROV.
 
Emmanuel Macron és Angela Merkel 2021-ben felajánlotta, hogy tárgyalásra hívja meg Oroszországot, de az EU vezetőinek ellenállásába ütköztek.
 
Mindketten “értelmes politikusok, akik megértik, hogy kiutat kell találni a válságból” – mondta Lavrov.

Mi továbbra is nyitottak vagyunk a párbeszédre, de a tangóhoz ketten kellenek, míg nyugati partnereink a breaktánccal vannak elfoglalva egyedül.

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök a február végén indított Ukrajna elleni katonai hadjárat után tárgyalásokat folytat Moszkvával. Legutóbbi háromoldalú megbeszélésük Putyin elnökkel május végén zajlott.
 
Forrás: oroszhirek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató