2022. augusztus 16. - Ábrahám
EUR : 397.33
USD : 389.27
Időjárás ikon34°19°

Történelmi csúcson a benzinár Hollandiában

A UnitedConsumers holland fogyasztói csoport adatai szerint a benzinárak Hollandiában rekordmagasságba szöktek, amit a növekvő olajárak okoznak.

Az adatok szerint a benzin literenkénti kiskereskedelmi ára jelenleg 2,50 euró. A kutaknál már elérte a 2,505 eurót literenként. A gázolaj ára is emelkedett, átlagosan 2,22 euróra literenként.

Az üzemanyagárak emelkedését a kőolaj árának emelkedésével magyarázták, a Brent nyersolaj ára pénteken elérte a hordónkénti 122 dollárt.

SZAKÉRTŐK SZERINT AZ EU AZON DÖNTÉSE, HOGY 2022 VÉGÉIG LEÁLLÍTJA AZ OROSZ OLAJ TELJES IMPORTJÁT, JELENTŐS HATÁSSAL LESZ ARRA, HOGY A HOLLAND AUTÓSOK MENNYIT FIZETNEK MAJD A KÚTNÁL. AZ ELEMZŐK SZERINT A BENZINÁRAK AZ ELKÖVETKEZŐ HÓNAPOKBAN VALÓSZÍNŰLEG TOVÁBB EMELKEDNEK MAJD.

Az olaj, a gáz és az áram árának emelkedése Európa-szerte hatással van a vállalatokra és a fogyasztókra. A holland statisztikai hivatal (CBS) adatai szerint májusban az éves infláció Hollandiában 10,2% volt, szemben az egy hónappal korábbi 11,2%-kal. Az infláció továbbra is magas, amit az energia- és élelmiszerárak emelkedése okoz.

(Oroszhírek)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató