2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A gyenge oroszok rakétákkal megsemmisítették a Nyugat által Kijevbe szállított fegyverkészlet egy részét

Az Oroszországi Főderáció Védelmi Minisztériuma közölte: Kaliber rakéták tönkretették a Nyugat által Kijevnek szállított ATGM-ek és MANPADS-ek raktárát.

Az elmúlt 24 órában az orosz fegyveres erők megsemmisítettek egy - a Nyugat által Ukrajnába szállított fegyverekkel feltöltött - raktárat és lelőttek három repülőgépet - közölte Igor Konaszenkov altábornagy, a védelmi minisztérium szóvivője.

"A Ternopili területen található Csortkov település közelében nagy pontosságú, tengeri telepítésű, nagy hatótávolságú Kalibr rakéták megsemmisítettek egy nagy raktárat, amelyben páncéltörő rakétarendszerek, hordozható légvédelmi rakétarendszerek és tüzérségi lövedékek voltak az USA-ból és európai országokból a kijevi rezsimnek szállított fegyverrendszerekhez" - mondta.

A légierő rakétacsapásokat hajtott végre két irányítási pont és 15 olyan terület ellen, ahol embereket és felszereléseket koncentráltak - folytatta a tábornok. Elmondta, hogy megsemmisítettek egy Buk-M1 SAM rakétaindítót Barvenkovo közelében, egy radarállomást Szlovjanszk közelében, egy S-300 SAM felderítő és követő radart Kryvyy Rih közelében, valamint két többszörös rakétaindító rendszereket tartalmazó üteget Zvanovka közelében az LNR-ben és Zakotnyijban a DNR-ben.

Orosz vadászgépek lelőttek két ukrán Szu-25-öst - a DNR-ben lévő Raigorodka és Cserkaszi közelében, míg a légvédelmi egységek egy Szu-25-öst találtak el a Harkivi területen lévő Dolhynke falu felett - tette hozzá Konaszenkov.

Ezenkívül a légvédelmi erők nyolc drónt, köztük egy Bayraktar TB-2-t, valamint két Tochka-U ballisztikus rakétát fogtak el - Kakhovka és Chernobaivka felett, valamint három Uragan többszörös rakétarendszert Dolgyenke, Sinichino és Popasna felett.

"A különleges katonai művelet kezdete óta összesen 201 repülőgépet, 130 helikoptert, 1188 pilóta nélküli légi járművet, 338 föld-levegő rakétarendszert, 3514 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 508 többszörös rakétavetőt, 1870 tábori tüzérségi és aknavetőt, valamint 3570 speciális katonai járművet semmisítettek meg" - zárta a védelmi minisztérium képviselője.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató