2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az Orosz Kulturális Központban adott koncertet a Margitszigeti Színház műsoráról törölt művésznő

Oroszország napja alkalmából nagy közönség előtt tartotta meg zongorakoncertjét az Orosz Kulturális Központban Valentyina Liszitsza, akinek a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra tervezett koncertjét a budapesti ukrán nagykövet utasítására töröltek. Az ukránok szerint az a bűne, hogy kiállt a béke mellett

Valentyina Liszitsza következetesen a béke mellett áll ki, lelkileg megviseli, ami Ukrajnában történik, véleményt nyilvánítva a Donyec-medence lakosainak védelme érdekében, akiket nyolc éve az ukrán nacionalisták terrorizálnak. Gyönyörű zongorajátékával támogatja az ott élő embereket, humanitárius segélyeket küld a régióba – olvasható az Oroszországi Föderáció budapesti Nagykövetségének közösségi oldalán.

 Magyarországon az ínyencek és a zene szerelmesei várták a művésznő koncertjét, amelyet június 3-ra terveztek a Margitszigeti “Nyári Színházba”. Sajnos az előadást a színház vezetése az ukrán nagykövetség “sugalmazására” törölte, mivel a zongorista munkájával más véleményt fogalmazott meg, mint ami a kijevi hatóságok hivatalos álláspontja az ukrán helyzetről.

 A tehetséges zenész és elismert zenei szakember nem foszthatta meg a magyar közönséget és mindannyiunkat attól az örömtől, hogy részt vehessünk ezen az előadáson.

 Ezért az orosz Kulturális Központ a Magyarországi Orosz Nagykövetséggel együtt megszervezte Valentyina Liszitsza koncertjét, amelynek során Liszt, Prokofjev, Rachmaninov és Csajkovszkij művei a híres zongorista csodálatos előadásában hangzottak el.

 

(Oroszhirek.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató