2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Bevetésre készek a Bundeswehr felújított harcjárművei, Ukrajnába szállíthatják őket

A Rheinmetall cég a Marder gyalogsági harcjárművek mellett még 88 Leopard 1 és Leopard 2 harckocsi felújítását is végzi Ukrajna számára.

Bevetésre kész és azonnal szállítható a Bundeswehr hadrendből kivont, de Ukrajna számára modernizált „Marder” páncélozott gyalogsági harcjárműveinek egy része – olvasható a Portfolio cikkében.

„Jelenleg 100 Marder gyalogsági harcjármű felújításán dolgozunk, az első járművek már készen állnak a szállításra, hogy mikor és hová szállítják a Mardereket, arról a német kormány dönt” – mondta Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója a Bild am Sonntag lapnak. A Rheinmetall a Marder gyalogsági harcjárművek mellett

még 88 Leopard 1 és Leopard 2 harckocsi felújítását is végzi Ukrajna számára.

Pappberger szerint a Marder még mindig egy erős harcjármű, amelyet a Bundeswehr is használ – például Litvániában. A hadfelszerelések iránti nagy kereslet miatt a Rheinmetall növelni kívánja kapacitásait. „Arra számítunk, hogy az értékesítés jelentősen, évi akár 20 százalékkal is növekedhet, és jelenleg a kapacitásunk bővítésén dolgozunk” – mondta Pappberger.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató